Pilsētvides veidošana: projektēšanas vadlīnijas Bauskas vecpilsētai - Vanaga, Inta (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumu plānošanas instrumentam - Bauskas vecpilsētas pilsētvides projektēšanas vadlīnijām – vecpilsētas pilsētvides uzlabošanai un attīstībai. Darba uzdevumi: Izpētīt pilsētvides veidošanas pieejas ārvalstīs, to nozīmi pilsētvides un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā. Izvērtēt pilsētvides veidošanas instrumentu pielietojumu praksē citās zemēs, izpētīt un raksturot Bauskas vecpilsētas pilsētvidi un izstrādāt priekšlikumus Bauskas vecpilsētas pilsētvides projektēšanas vadlīniju projektam. Darba rezultātā veikta Bauskas vecpilsētas pilsētvides analīze un izstrādāts priekšlikums Bauskas vecpilsētas pilsētvides projektēšanas vadlīniju projektam. Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā. Teksta daļa sastāv no ievada, 5 nodaļām ar apakšnodaļām, kopsavilkuma, izmantotās literatūras un avotu saraksta un 4 pielikumiem. Kopā darbā ir 83 lappuses, 1 tabula un 48 attēli. Atslēgas vārdi: vietu veidošana, pilsētvides arhitektūra, vadlīnijas, Bauskas vecpilsēta.

The aim of the Master’s thesis is to develop a proposal for a planning tool for improvement and development of an urban environment of an old town - urban design guidelines for Bauska Old Town. Tasks of the Master’s thesis: to study approaches to international urban environment making and their meaning for improving urban environment and quality of life of citizens, to evaluate practical use of planning tools for making urban environment abroad, to study and to describe the urban environment of Bauska Old Town and to develop proposals for a project of urban design guidelines for Bauska Old Town As the result of the Master’s thesis an analysis of the urban environment of Bauska Old Town has been carried out, as well as a proposal for a project of urban design guidelines for Bauska Old Town has been developed. The present Master’s paper is written in Latvian language, it consist of introduction, 5 chapters with subdivisions, summary, list of bibliography sources and 4 appendices. Totally amounting 83 pages, 1 table and 48 pictures. Keywords: place making, urban design, guidelines, Bauska Old Town
Place Making: Urban Design Guidelines for Bauska Old Town
Keywords: Arhitektūra