Jauniešu tūrisma attīstības iespējas galamērķis Rīga - Talapina, Jana (Latvijas Universitāte, 2012)
Temata aktualitāte ir pamatojama ar to, ka Latvijai būtu nepieciešams veikt šādu pētījumu, lai uzzinātu ar kādiem tūrisma resursiem Latvija un tās galvaspilsēta Rīga var manipulēt, lai pievilinātu pēc iespējas vairāk jauniešu tūristu, kā arī, lai noskaidrotu jauniešu tūristu apmierinātību ar Latviju kā tūrisma galamērķi un veiktu nepieciešamos uzlabojumus, lai Latvija kā tūrisma vide kļūtu vēl draudzīgāka jauniešu tūristiem, kā arī citiem tūristiem. Bakalaura darba tēma: „Jauniešu tūrisma attīstības iespējas galamērķī Rīga.” Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz jauniešu tūrisma situācijas un attīstības iespēju analīzi, izstrādāt priekšlikumus jauniešu tūrisma attīstības veicināšanai Rīgā. Lai sasniegtu nosprausto mērķi, nepieciešams veikt šādus uzdevumus: •Izpētīt jauniešu tūrisma būtību, jēdzienu, motīvus un galamērķi kā tūrisma paketes pamatu; •Noteikt jauniešu tūrisma attīstības tendences pasaule un Latvijā; •Veikt pētījumu un tā analīzi, balstoties uz izvēlēto pētījuma metodi – anketēšanu; •Sniegt secinājumus un priekšlikumus jauniešu tūrisma veicināšanai Rīgā. Praktiskie rezultāti: balstoties uz darbā veiktajiem secinājumiem, tika izstrādāti priekšlikumi, lai veicinātu jauniešu tūrisma attīstības iespējas Rīgā. Atslēgas vārdi: Jauniešu tūrisms, Rīga, aptauja, hosteļi, galamērķis, ceļojuma pakete

Latvia would be necessary to undertake a study to find out under which tourist resources in Latvia and its capital Riga can be manipulated to attract as many young tourists, as well as to see young tourists' satisfaction with Latvia as a tourist destination and make the necessary improvements to Latvia as a tourist-friendly environment will become even more youth for tourists and other visitors. Bachelor thesis: “Youth tourism development opportunities in destination Riga.” The aim of the Bachelor: based on youth tourism situation and developments in the analysis, make recommendations for young people in tourism development in Riga. To achieve this goal, it is necessary to perform those tasks: •To explore the nature of youth tourism, concepts, themes, and as a tourist destination package basis; •Identify trends in youth travel the world and Latvian; •To conduct research and analysis on the chosen research methods - questionnaires; •Provide conclusions and recommendations of youth tourism in Riga. Practical results: based on the work of the conclusions drawn, proposals were made to promote youth tourism development in Riga. Keywords: Tourism, Youth, Riga, survey, hostels, destination, travel package.
Youth tourism development opportunities in destination Riga
Keywords: Vadībzinātne