SIA “Martitrans” starptautisko autotransporta kravu piegāžu loģistika, tās analīze un pilnveidošanas iespējas . - Bergs, Lauris (Latvijas Universitāte, 2023)
SIA “Martitrans” starptautisko autotransporta kravu piegāžu loģistika, tās analīze un pilnveidošanas iespējas. Bergs L., darba vadītājs: M.soc.zin., lektors Danusēvičs M. Bakalaura darbs, 60 lappuses, 21 attēls, 6 tabulas, 1 formula, 45 literatūras avoti, 5 pielikumi. Latviešu valodā. Diemžēl pašreizējā sarežģītā politiskā situācija pasaulē ir ienesusi savas korekcijas arī autotransporta nozarē un šobrīd gandrīz pilnībā ir apturēta sadarbība ar Krieviju un Baltkrieviju. Līdz ar to darba autors izanalizēja autotransporta uzņēmuma SIA “Martitrans” starptautisko autokravu loģistikas sistēmu. Darbā ir apkopota informācija par loģistikas vēsturi, svarīgākajiem tās darbības procesiem, tās nozīmīgumu un transporta veidiem, kas veic kravu pārvadājumus. Apskatīts uzņēmums SIA “Martitrans”, veiktas ekspertauptaujas, kā arī intervijas, tai skaitā arī SVID un PEST analīzes. Pētnieciskajā daļā tika izmantotas ekspertaptaujas, intervijas, SVID analīze un PEST analīze, lai novērtētu uzņēmuma loģistikas procesu trūkumus. Iegūtie rezultāti parada to, ka uzņēmumā ir dažas nepilnības, kurām būtu jārod risinājums un uz to pamata darba autors izstrādāja priekšlikumus uzņēmuma kravu loģistikas pilnveidošanai. Atslēgasvārdi: LOĢISTIKA, AUTOTRANSPORTA NOZARE, KRAVU PĀRVADĀJUMI, EKSPERTAPTAUJA, SVID, PEST

Logistics of international road transport cargo deliveries of SIA "Martitrans", its analysis and improvement opportunities. Bergs L., supervisor: M.soc.zin., lecturer Danusevičs M. Bachelor's thesis, 60 pages, 21 images, 6 tables, 1 formula, 45 literature sources, 5 appendices. Latvian Language. Unfortunately, the difficult political situation in the world has also brought about its own adjustments in the road transport industry, and currently cooperation with Russia and Belarus is fully involved. Therefore, the author of the paper analyzed the international road freight logistics system of the road transport company SIA "Martitrans". The work contains information on the history of logistics, the most important processes of its operation, its routes and modes of transport that carry out cargo transportation. The company SIA "Martitrans" was examined, expert surveys and interviews were conducted, including SWOT and PEST analyses. In the research part, expert surveys, interviews, SWOT analysis and PEST analysis were used to assess the shortcomings of the company's logistics processes. The obtained results show that the company has some shortcomings, which should be solved, and based on this, the author of the work develops the company's cargo logistics for improvement. Keywords: LOGISTICS, ROAD TRANSPORT INDUSTRY, TRUCK TRANSPORTATION, EXPERT SURVEY, SWOT, PEST
SIA “Martitrans” international road transport cargo delivery logistics, its analysis and opportunities for improvement.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; LOĢISTIKA; AUTOTRANSPORTA NOZARE; KRAVU PĀRVADĀJUMI; EKSPERTAPTAUJA; SVID