Seriāla "Reiz sensenos laikos" naratīva analīze - Vilkārse, Linda (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs "Seriāla "Reiz sensenos laikos" naratīva analīze" piedāvā ielūkoties kā dažādas aktuālas Disneja filmas, populārā rietumu literatūra, folklora un pasakas tiek ienestas un interpretētas jaunā, mūsdienīgā produktā - seriālā. Darbs aplūko teorijas, kas saistītas ar pasaku un seriālu uzbūvi, kā arī kino naratīvu, lai varētu veikt analīzi, kā seriāls "Reiz sensenos laikos" atbilst klasiskai pasakas struktūrai. Ar kvantitatīvās kontentanalīzes palīdzību tiek noteikts, kādas ir personāžu īpašības, iezīmes un kādas funkcijas personāžs veic pasakas kontekstā. Bet ar semiotikas palīdzību tiek noteikts, kādi instrumenti tiek lietoti, lai seriālā paustu vēlamo domu. Darba rezultāti atklāj seriāla līdzību un atšķirību klasiskai pasakai.

Bachelour's thesis Series "Once Upon a Time" narrative analysis offers look at how different current Disney movies, popular western literature, folklore and fairy tales are brought in and interpreted in a new, modern product - serial. Thesis includes theories related to the fairy tale and serial structure, as well as the cinema narrative to make an analysis of how the TV series "Once Upon a Time" corresponds to the classic fairy-tale structure. With the help of quantitative content analysis it is determined what character qualities, features and functions character manages in fary tale's context. But with the help of semiotics it is determined what tools are used to express the desirable serial guideline. The results of thesis reveals serial conjunction and divergency to the classic tale structure.
Series "Once upon a time" narrative analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne; pasaka; seriāls; kino; naratīvs; intertekstualitāte