Ziņu raidījumu dienas kārtība: "TV3 ziņas" un PBK "Латвийское время" salīdzinošā analīze - Karaļūnaite, Monta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Ziņu raidījumu dienas kārtība: „TV3 ziņas” un PBK „Латвийское время” salīdzinošā analīze” mērķis ir salīdzināt dienaskārtību latviešu un krievu ziņu raidījumos. Teorētiskajā daļā tika apkopota informācija par ziņām, ziņu vērtībām, ziņu atlasi, vārstarga funkcijām, dienaskārtību. Empīriskajā daļā, izmantojot kontentanalīzes pētījuma rezultātus, tika noskaidrots, kādas ir sižetu tematiskās kategorijas un kādi notikumi tiek iekļauti abu ziņu raidījumu dienaskārtībā. Ar gadījuma pētījumu tika apkopota informācija par ziņu secību un faktoriem, kuri to ietekmē, kā arī citiem, ar dienaskārtību saistītajiem jautājumiem. Salīdzinot iegūtos rezultātus, tika veikti secinājumi par abu ziņu raidījumu dienaskārtību. Atslēgas vārdi: ziņas, ziņu vērtība, dienaskārtība, „TV3 ziņas”, PBK „Латвийское время.”

Bachelor thesis „News broadcast agenda setting: "TV3 News" and PBK "Латвийское время" comparative analysis” aim is to compare the agenda setting of the Latvian and Russian news programs. Theoretical part provides information about news, news values, news selection, gatekeeping, agenda setting. The empirical part of the content analysis results showed a scene of thematic categories and events which are included in both news agenda. With the case study research, the information about news sequence and factors which affecting it as well as other issues related to the agenda, was summarized Comparing the research results, conclusions were made about both news agenda settings. Key words: information, news value, the agenda, "TV3 ziņas" PBK "Латвийское время."
News broadcast agenda setting: "TV3 News" and PBK "Латвийское время" comparative analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne