Rojas novada attīstība instruments - Lejiete, Linda (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā “Rojas novada attīstības instruments” tika veikts pētījums par uzņēmējdarbības vidi Rojas novadā, ekonomisko un sociālo situāciju un kopējām attīstības tendencēm un rādītājiem, veicot gan jauniešu aptauju, gan iepazīstoties ar ekspertu viedokli. Darba mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību kā rezultātā tiks veicināta jaunu uzņēmumu veidošanās, attīstība, jaunu darba vietu rašanās un iedzīvotāja skaita stabilizēšana. Projekta ieviešanas rezultātā tiks iegūts Rojas novada biznesa inkubators, kurā jauni biznesa uzsācēji tiks uzraudzīti un virzīti uz stabilu un ilgtspējīgu attīstību. Projektam ir izstrādāta rokasgrāmata, kurā ir iekļauta visa nepieciešamā informācija un plānošana, lai jau rīt varētu to sākt īstenot.

In Master’s thesis „Development tool of District of Roja”, has conducted research about business environement in District of Roja, economic and social situation and overall trends and indicators, managing survey of Roja’s youth also consulting with experts. The objective of Master’s thesis is to promote business development as a result of making and enhancing new business models or formats, growth, job creation and stabilization of population. Implementing this project, in the District of Roja is created business incubator for new business start-ups and they will be monitored and directed to a stable and sustainable development. The project includes a handbook, which contains all the necessary information and planning for realizing even tomorrow.
Development Tool of District Roja
Keywords: Vadībzinātne