SIA „Zibu Ventspils” finanšu analīze - Rožkovskis, Romans (Latvijas Universitāte, 2013)
Finanšu analīze ir uzņēmuma finanšu vadības neatņemama daļa, kas palīdz izvērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli un pieņemt pareizos vadības lēmumus turpmākai uzņēmuma attīstībai Diplomdarba mērķis ir, izpētot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, veikt uzņēmuma SIA „ZIBU Ventspils” finanšu analīzi, uz kuras pamata izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā ir pētīts finanšu analīzes teorētiskais aspekts, otrajā daļa tiek raksturota uzņēmuma SIA „ZIBU Ventspils” nozare un saimnieciskā darbība, trešajā – veikta uzņēmuma finanšu analīze, bet noslēgumā autors izdara secinājums par veikto pētījumu un izsaka priekšlikumus. Diplomdarba apjoms ir 64 lapaspuses un 1 pielikums. Informācijas pārskatāmībai darbā izmantoti 3 attēli, 9 tabulas un 25 formulas. Atslēgvārdi: SIA „ZIBU Ventspils”, finanšu analīze, vertikālā analīze, horizontālā analīze, finanšu rādītāju analīze

Financial analysis is company’s financial management an integral part, with helps to assess company’s financial situation and make the right management decisions for future business development Diploma purpose, by exploring the theoretical aspects of financial analysis, make a company’s LLC “ZIBU Ventspils” financial analysis on the basis of which to develop proposals for the company’s financial situation improvement. Diploma consists of three parts. In the first part are studied the theoretical aspect of financial analysis, second part describes company’s LLC “ZIBU Ventspils” sector and economic activity, in the third part is the company’s financial analysis, but in the end author makes conclusions about the research. Diploma extent is 64 pages and one annex. For information transparency in the work has been used 3 images, 9 tables and 25 formulas. Keywords: LLC “ZIBU Ventspils”, financial analysis, vertical analysis, horizontal analysis, financial indicator analysis
LLc "Zibu Ventspils" financial analysis
Keywords: Ekonomika