Personiskās telpas konstruēšana "Facebook" vidē: Latvijas lietotāju analīze digitālo paaudžu kontekstā - Skolmeistere, Velta (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba „Personiskās telpas konstruēšana „Facebook” vidē: Latvijas lietotāju analīze digitālo paaudžu kontekstā” mērķis ir izpētīt personiskās telpas konstruēšanas principus „Facebook”, veidojot salīdzinājumu digitālo paaudžu ietvaros. Teorētiskā bāze veidota, balstoties simboliskā interakcionisma pieejā, kā arī tiek aplūkotas sabiedrības pārmaiņas sociālo mediju kontekstā, tai skaitā digitālo paaudžu iedalījums. Metodoloģijas daļā aprakstītas darbā izmantotās metodes – kontentanalīze, intervija un anketēšana. Empīrijas daļā iekļauts ieskats Facebook attīstībā, pētījuma norises apraksts, kā arī rezultātu analīze, veidojot salīdzinājumu starp digitālajām paaudzēm. Darbā tiek veikti secinājumi par personiskās telpas veidošanos „Facebook”, tās konstruēšanas aspektiem, kā arī digitālo paaudžu īpatnībām personiskās telpas konstruēšanā.

The topic of the bachelor’s thesis is „Construction of personal space on Facebook: analysis of Latvian users in the context of digital generations”, and it aims to explore principles behind construction of personal space, meanwhile comparing the digital generations. The theoretical part is based on the symbolic interactionism approach and theory about social changes in the context of social media, including a division of digital generations. Afterwards, methods used in the research – content analysis, interview and survey – are described. The empirical part includes a description of research process, as well as analysis of results, according to digital generations. In the conclusion, the thesis presents a view on construction of personal space on Facebook and the particularities of the digital generations.
Construction of personal space on Facebook: analysis of Latvian users in the context of digital generations
Keywords: Komunikācijas zinātne; Personiskā telpa; Facebook; Sociālie mediji; Digitālās paaudzes; Simboliskais interakcionisms