Ekoinovācija un tās attīstības iespējas ES un Latvijā - Zirnīte, Zaiga (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbā „Ekoinovācija un tās attīstības iespējas ES un Latvijā” aplūkota ekoinovācijas koncepta izpratne un tā nozīme ES un Latvijā. Ekoinovācija ir jauna inovatīvā darbības joma, kuru ieviesusi Eiropas Komisija vides problemātikas risinājumu un ilgtspējīgas attīstības veicināšanai. Darba mērķis ir, pamatojoties uz inovācijas teoriju, identificēt jēdzienu „ekoinovācija”, raksturot ekoinovatīvo darbību ES un novērtēt tās attīstības iespējas Latvijā. Lai sasniegtu darba mērķi, darba autore ir izpētījusi termina „ekoinovācija” izcelsmi Eiropā, aplūkojusi ES dalībvalstu inovācijas un ekoinovācijas attīstības līmeni un raksturojusi ekoinovatīvās darbības attīstības iespējas Latvijā no zaļo tehnoloģiju, tīro tehnoloģiju un bioekonomikas nozaru perspektīvas. Darbs sastāv no ievada, darba pamatdaļas ar 3 nodaļām un 14 apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 102 lapaspuses, kas satur 15 attēlus, 3 tabulas un 15 pielikumus. Atslēgvārdi: ilgtspējīga attīstība, ekoinovācija, zaļās tehnoloģijas, tīrās tehnoloģijas, bioekonomika.

Diploma work “Ecoinnovation and its development possibilities in the EU and Latvia” looks at understanding of the ecoinnovation concept and its importance in the EU and Latvia. Ecoinnovation is new innovation scope introduced by European Commission to promote environmental issue solutions and sustainable development. Based on innovation theory the author’s aim is to identify the idea of ecoinnovation concept, characterize ecoinnovation activities, level of development in the EU and evaluate its development possibilities in Latvia. In order to achieve the aim of diploma work, author has studied the eco-innovation concept origin in Europe, looked closely to innovation and eco-innovation development level in the EU countries and characterized eco-innovation activity development possibilities in Latvia from green technology, clean technology and bioeconomy point of view. Work consists of 102 pages with introduction, three chapters and fourteen subchapters, conclusions and proposals. That involves 15 images, 3 tables and 15 attachments. Keywords: sustainable development, ecoinnovation, green technology, clean technology, bioeconomy.
Ecoinnovation and its development possibilities in the EU and Latvia
Keywords: Ekonomika; ilgtspējīga attīstība; ekoinovācija; zaļās tehnoloģijas; tīrās tehnoloģijas; bioekonomika