Organizācijas “Papardes zieds” komunikācijas efektivitāte “Instagram” platformā un tās ietekme uz jauniešu (16–24) izpratni par seksuālo un reproduktīvo veselību (2022–2024) - Zagorska, Magdalēna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā analizēta nevalstiskās organizācijas “Papardes zieds” komunikācija sociālās platformas “Instagram” kontā un tās efektivitāte jauniešu (16–24 gadi) izpratnes veicināšanā par seksuālo un reproduktīvo veselību laika posmā no 2022. līdz 2024. gadam. Ņemot vērā digitālo mediju pieaugošo nozīmi jauniešu informēšanā, pētījums koncentrējas uz organizācijas komunikācijas stratēģiju, izmantotajiem satura veidiem un auditorijas reakciju. Darbā izmantota jauktā metodoloģiskā pieeja – veikta kvantitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturēta intervija ar organizācijas pārstāvi un interneta aptauja jauniešu vidū. Rezultāti liecina, ka “Papardes zieds” saturs “Instagram” platformā galvenokārt veicina informētību un izpratni par veselības jautājumiem, taču izaicinājumus rada ierobežoti resursi, zema aktīvā iesaiste un nesistemātiska komunikācija. Darba rezultāti var kalpot par vērtīgu pamatu nevalstiskajām organizācijām un komunikācijas speciālistiem, pilnveidojot sociālo mediju stratēģijas veselības izglītībā.

This bachelor’s thesis examines the communication strategy of the non-governmental organization (NGO) “Papardes zieds” on the social media platform “Instagram” and its effectiveness in promoting sexual and reproductive health awareness among young people (aged 16–24) during the period from 2022 to 2024. Considering the increasing role of digital media in youth education, the study focuses on the organization’s communication objectives, content formats, and audience engagement. A mixed-methods approach was applied, including a quantitative content analysis, a semi-structured interview with a communication representative, and an online survey conducted among young people. The findings indicate that “Papardes zieds” content on “Instagram” helps improve knowledge and awareness of health issues, yet challenges remain regarding limited resources, low interactive engagement, and a lack of systematic communication planning. The study provides valuable insights for NGOs and health communication professionals aiming to improve social media strategies in public health education.
The Effectiveness of the Organization “Papardes zieds” Communication on Instagram and Its Impact on the Sexual and Reproductive Health Awareness of Young People Aged 16–24 (2022–2024)
Keywords: Komunikācijas zinātne; veselības komunikācija; sociālie mediji; “Instagram”; jaunieši; seksuālā un reproduktīvā veselība