Atbildības par dzimumnoziegumiem reglamentācija - Ignate, Līva (Latvijas Universitāte, 2011)
Šajā bakalaura darbā autore ie pētījusi atbildības par dzimumnoziegumiem Latvijā regulējumu mūsdienās, salīdzinot vēsturiski ,kā arī arī ar salīdzonot ar ārvalstīm. 2009. gadā spēkā stājās ļoti būtiskas izmaiņas Latvijas Krimināllikumā, kas skāra arī nodaļu par noziegumiem pret dzimumbrīvību un dzimumneaizskaramību. Galvenais darba mērķis bija izpētīt priekšnoteikumus, kas nepieciešami, lai inkriminētu šo noziegumu. Lai sasniegtu mērķi, autore iepazinās ar pastāvošiem likumiem, tiesu praksi, tiesību kodifikācijām, kas tika piemērotas Latvijā agrāk, kā arī ar tiesībzinātnieku viedokļiem. Pētījuma rezultātā autore atklāja krimināltiesību izmaiņu tendences gadu gaitā, reliģijas un dažādu politisko situāciju ietekmi uz Latvijas krimināltiesību attīstību, atklāja trūkumus pastāvošajā Krimināllikumā, kas atsevišķos gadījumos var novest līdz nepareizai likuma piemērošanai.

In this bachelor paper author has researched the regulation of responsibility of sex crimes in Latvia nowadays, comparing to history and foreign countries. In 2009. very important changes of Latvian Criminal law came into force, which touched the chapter about crimes against sexual freedom and inviolability as well. The main goal of this work was to explore the preconditions, that are necessary to incriminate the crime. To achieve the goal, author studied existing laws, jurisprudence, criminal codifications, that were used in Latvia before as well as legal references and opinions of academics. In the result of the research, author explored the tendencies of the formation of criminal law through the years, religion and different political situation impact to the dynamics of Latvian criminal law, spotted deficiencies in the current Criminal law and some of them can lead to incorrect application of the law, found similarities and differences.
Regulation of responsibility of sex crimes
Keywords: Juridiskā zinātne