Sensoru datu apstrādes un fiziskās aktivitātes analīzes sistēma fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārstiem - Jevtejeva, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir aprakstīt programmatūru sensoru datu apstrādei un pacientu fiziskās aktivitātes analīzei. Tā ir sistēma, kas saņem datus no elpošanas un kustību sensoriem, apstrādā tos atbilstoši sistēmas lietotāja pārvaldītajā konfigurācijas datnē norādītiem treniņa soļiem un sūta treniņu soļu vizuālas, skaņas un tekstuālas instrukcijas kopā ar apstrādātiem sensoru datiem uz paplašinātās realitātes brillēm. Šī sistēma ir domāta fizikālās medicīnas un rehabilitācijas ārstiem, kas izstrādā treniņu programmu saviem pacientiem un vēlas integrēt sensoru tehnoloģijas savā ārstēšanas praksē zinātniskai izpētei, efektīvākai, viegli pieejamai objektīvu datu analīzei un uzlabotai pacientu pieredzei ar reāllaika atgriezenisko saiti par viņu fizisko aktivitāti paplašinātās realitātes brillēs.

The purpose of this document is to describe sensor data processing and physical activity analysis software. It is a system that receives data from breathing and motion sensors, processes the data according to workout steps specified in a user-managed configuration file, and sends visual, audible, and textual workout instructions along with the processed sensor data to an augmented reality headset. This system is intended for physical medicine and rehabilitation physicians who develop a training program for their patients and want to integrate sensor technologies into their treatment practices for scientific research, a more efficient, easily accessible objective data analysis and a better patient experience with real-time feedback about their physical activity in the augmented reality headset.
Sensor data processing and physical activity analysis system for physical medicine and rehabilitation physicians
Keywords: Datorzinātne; sensors; medicīna; rehabilitācija; Java; Spring