Flutter un iOS komponenšu savstarpējā izmantošana mobilo lietotņu izstrādē - Vitjuks, Daniils (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā ir izpētīta un analizēta informācija par natīvo iOS un Flutter lietotņu izstrādes galvenajām iezīmēm un to komponenšu izmantošanas iespējām savā starpā. Darba mērķis ir izpētīt un salīdzināt galvenās kopīgās un atšķirīgās iezīmes natīvo iOS un starpplatformu ietvara Flutter lietotņu izstrādē, kā arī vienu no galvenajiem Flutter ietvara trūkumiem – limitētu iOS natīvo komponenšu pieejamību. Darba ietvaros tika izstrādātas divas demonstrācijas lietotnes – natīvā iOS lietotne, kurā tika integrētas ar Flutter ietvara palīdzību veidotas komponentes un Flutter lietotne, kurā tika iekapsulētas natīvās iOS komponentes.

This bachelor thesis explores and analyses information on the main features of native iOS and Flutter app development and how their components can be used together. The aim of the thesis is to investigate and compare the main common and different features of native iOS and cross-platform Flutter app development, as well as one of the main drawbacks of the Flutter framework - limited availability of native iOS components. As part of the work, two demonstration apps were developed - a native iOS app that integrated components built using the Flutter framework and a Flutter app that encapsulated native iOS components.
Interoperability between Flutter and iOS components in mobile app development
Keywords: Datorzinātne; iOS; Flutter; daudzplatfomu izstrāde; mobīlā lietotne; komponentes