Aprūpe intensīvās terapijas nodaļā pacientiem pēc akūtas operācijas sakarā ar abdominālās aortas aneirismas plīsumu - Ola, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba tēma: ‘’ Aprūpe pacientiem intensīvās terapijas nodaļā pēc akūtas operācijas sakarā ar abdominālās aortas aneirismas plīsumu ‘’ . Bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi noskaidrot pacientu aprūpi intensīvās terapijas nodaļā pēc akūtas operācijas sakarā ar abdominālās aortas aneirismas plīsumu. Pētniecības jautājums ir - Kāda ir aprūpe intensīvās terapijas nodaļā pacientiem pēc akūtas operācijas sakarā ar abdominālās aortas aneirismas plīsumu? Pētniecības uzdevumi ir veikt literatūras analīzi par vēdera aortas aneirismu, izstrādāt kvalitatīvo pētījumu ar tā instrumentu – intervijas jautājumus, analizēt un apkopot iegūto informāciju, veikt secinājumus. Pētniecības darbs balstīts uz Dorotejas Oremas māszinības teoriju. Teorētiskajā daļā aprakstīts par vēdera aortas aneirismas simptomātiku, diagnostikas metodēm un intensīvās terapijas diviem periodiem – tiešo un agrīno. Pētījuma daļā aprakstītas un analizētas respondentu intervijas, izmantojot kvalitatīvās pētniecības metodi. Pētījuma mērķis ir sasniegts, noskaidrojot kāda ir aprūpe X slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā pacientiem pēc akūtas operācijas sakarā ar abdominālo vēdera aortas aneirismas plīsumu. Darbs sastāv no 36. lpp., izmantoti 29 literatūras avoti. Atslēgvārdi: vēdera aortas aneirisma, intensīvās terapijas nodaļa, aprūpe.

Work selected theme: ‘’ Patient care in intensive therapy after acute surgery because of abdominal aortic aneurysm rupture ‘’ . Bachelor's work has been done with a view to finde out about the care of patients in intensive therapy after acute surgery because of abdominal aortic aneurysm rupture. Research question is – What is the care of patients in intensive therapy after acute surgery because of abdominal aortic aneurysm rupture. Research tasks are - based on the literature about abdominal aortic aneurysm, to develop research tools to collect and analyze the obtained results of the survey, to assess the results of the study and draw conclusions. Research and development based on the theory of nursing Dhoroty Orem. Theoretical part described about abdominal aortic aneurysm and a methods of diagnostic, and about two perids of intensiv therapy care – direct and early. In work is used a qualitative research method – interview. The research objective has been achieved – finde out what is the care in intensive therapy on hospital X of patients after acute surgery because of abdominal aortic aneurysm rupture. The work consist 36 pp., 29 literature sources were used . Key word: abdominal aortic aneurysm, intensive therapy, care.
Patient Care in Intensive Therapy After Acute Surgery Because of Abdominal Aortic Aneurysm Rupture
Keywords: Medicīna; vēdera aortas aneirisma; intensīvās terapijas nodaļa; aprūpe; abdominal aortic aneurysm