Kriminālprocesa īpatnības piemērojot piespiedu ietekmēšanas līdzekļus juridiskām personām - Kalniņa, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajām personām ļauj par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ar krimināltiesiskajām sankcijām vērsties ne tikai pret faktiskā nozieguma izdarītāju, bet arī pret juridisko personu, kuras interesēs, labā vai nepienācīgas pārraudzības dēļ tas izdarīts. Maģistra darba mērķis ir veikt pētījumu par procesuālo kārtību piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanā juridiskajām personām, noskaidrojot būtiskākos problēmjautājumus gan pirmstiesas procesā, gan iztiesāšanas laikā. Papildus tam, noskaidrojot tā minimālās piemērošanas praksē iemeslus. Mērķa sasniegšanai darba autore izvirza vairākus uzdevumus - iepazīties un analizēt juridisko literatūru, tiesisko regulējumu un tiesu praksi, kā arī izpētīt institūta vēsturisko attīstību. Nobeigumā autore izvirzījusi vairākus secinājumus un ierosinājumus praksē pastāvošo problēmu risināšanai.

Criminal proceeding applying coercive measures to a legal person allows to apply criminal offense with criminal penalties not only against the actual natural person who has committed the offence, but also against the legal person on whose behalf, in the interests, for the sake of the person or as a result of insufficient supervision or control. The aim of the Master work is to conduct a study about the procedural coercive measures of the application of legal persons, by identifying the key issues for both pre-trial and trial criminal proceeding. In addition to clarifying the reasons of its rear application in practice. To achieve the aim, the author raises a number of challenges - to get acquainted and analyze legal literature, legislation and case law, as well as explore the historical development of the Institute. Finally, the author puts forward a number of conclusions and suggestions for solving existing problems in practice.
Special features of Criminal Proceeding applying Coercive Measures to a Legal Person
Keywords: Juridiskā zinātne; process par piespiedu ietekmēšanas piemērošanu juridiskajām personām; piespiedu ietekmēšanas līdzekļi; process pret juridisko personu; juridiskā persona kriminālprocesā