Sintonikas ietekme uz miopiju - Guerrini, Carlo (Latvijas Universitāte, 2017)
MĒRĶIS: noteikt sintonikas fototerapijas efektivitāti jauniešiem ar vidējās pakāpes miopiju līdz 3,0D vai nekoriģēto sākotnējo miopiju. METODE: 10 miopi vecumā no 8 līdz 17 gadi. Tika izmantotāss redzes asuma, miopijas pakāpes, akomodācijas amplitūdas, acs zīlītes αω reakcijas un redzes lauka noteikšanas testi. Pēc sākotnējās pārbaudēs dalībnieki tika pakļauti 15 sintonikas seansiem. REZULTĀTI: pēc sintonikas pielietošanas statistiski nozīmīgi uzlabojas akomodācijas amplitūda, redzes asums, acs zīlītes reakcijas - αω un redzes lauks. Tika novērots miopijas samazinājums3 dalībniekiem ar sākotnējo miopiju un nozīmīga uzlabošanas parējiem 4 dalībniekiem. SECINĀJUMI: Statistiski nozīmīgi rezultātu ļauj apliecināt sintonikas lābvēlīgu efektu jauniem dalībniekiem ar vieglu vai sākotnējo miopiju

AIM: evaluate the efficacy of treatment with syntonic phototherapy on young subjects with mild myopia within 3 diopters or uncorrected initial myopia METHOD: 10 subjects, myopics, aged between 8 and 17, uncorrected or corrected with glasses. Verification tests were VA, myopia degree, accommodative amplitude, pupil αω and functional visual field. After an initial control participants were subjected to 15 treatments RESULTS: the accommodative amplitude of the subjects statistically significantly improved after treatment; as well as, VA, pupil αω and functional visual field. There was also a total regression of myopia in 3 subjects with initial myopia and a marked improvement in the fourth subject CONCLUSION: The statistical significance of the obtained results suggests that Syntonic can be a good therapy for young people with mild or initial myopia
Effect of syntonics on myopia
Keywords: Fizika; syntonic; phototherapy; myopia; filters; functional visual field