Automobiļu tirgus izmaiņas un attīstība Baltijas valstīs un Vācijā līdz 2011.gadam - Bite, Armands (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz statistikas datiem, likumiem un citiem resursiem identificēt būtiskākās Baltijas un Vācijas automobiļu tirgus - automašīnu skaita izmaiņu, automašīnu klasifikāciju, reģistrācijas izmaksu un to ietekmējošos faktoru - atšķirības. Izvirzīto mērķu sasniegšanai, autors pēta teoriju par tirgus ekonomiku – veidiem, analīzi, segmentāciju, konkurenci un salīdzina datus par automobiļu skaita izmaiņām, būtiskākajām nodokļu atšķirībām un automašīnu klasifikāciju visās iepriekš minētajās valstīs līdz 2011. gadam. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām: 1.Nodaļa sniedz teorētisku ieskatu tirgus teorijā un segmentācijā, kā arī ieskatu konkurences būtībā. Autors nodaļu ir papildinājis to ar praktiskiem piemēriem no automobiļu tirgus. 2.Nodaļā apkopoti dati par automobiļu skaita izmaiņām, to klasifikāciju, kā arī nodokļu likmēm Baltijas valstīs. 3.Nodaļā autors piedāvā ieskatu Vācijas automobiļu tirgū, automašīnu klasifikācijā un reģistrācijas iz

Bachelor's work is based on statistics, laws and other resources to identify the most important Baltic and German car market changes in the car market, understand car classification and registration prices in each country and the differences between them. To achieve the targer, author explores the theory of marke economy – types of analysis, segmentation, competition and compares the data between all the countries till year 2011. Thesis consists of three chapters: 1.First chapter provides a theoretical insight into the theory and market segmentation, as well as insight into the competitive spirit. Author chapter is supplemented with practical examples from the automotive market. 2.Second section summarizes the changes in the number of cars, their classification, as well as the tax rates in the Baltic countries. 3.The third chapter author provides insight into the German car market, car classification, registration costs and taxes. In the chapter author makes a compa
Changes and development in automobile market in the Baltic states and Germany till yaer 2011
Keywords: Ekonomika