Marihuānas un tās dekriminalizēšanas rāmējumi Latvijas interneta mediju publikācijās un lietotāju komentāros 2011. - 2017. gadam - Kalve, Vita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Marihuānas un tās dekriminalizēšanas rāmējumi Latvijas interneta mediju publikācijās un lietotāju komentāros (2011-2017)” mērķis ir identificēt publikācijās marihuānas un tās dekriminalizēšanas rāmējumus, kas konstatēti interneta mediju publikācijās un lietotāju komentāros. Pētījuma problēma: Latvijas interneta mediju publikācijās un lasītāju komentāros identificējamie rāmējumi par marihuānu un tās dekriminalizēšanu. Darbā teorētisko pieeju veido rāmējumu pieejas un mediju loma sabiedrībā. Izvēlēta H. Semetko un P. Valkenburgas rāmējumu identificēšanas pieeja, veikta rāmējumu lietojuma intensitātes aprēķināšana. Izmantota kvantitatīvā kontentanlīze publikāciju derīguma analīzei. Interneta ziņu portālu lietotāju, Delfi.lv žurnālista un narkoloģes viedokļu noskaidrošanai izmantota fokusgrupas intervija. Pētījuma rezultāti liecina par rāmējumu esamību un to pietiekamo uzticību Delfi.lv, Apollo.lv, LSM.lv un LA.lv publikācijās, kas norāda, ka marihuānas dekriminalizēšana Latvijā netiek atbalstīta. Komentāros rāmējumu uzticība ir augstāka un marihuānas dekriminalizēšanu vairākums atbalsta.

Research thesis: “Marijuana and it's decriminalization frames in Latvian Internet media publications and user comments 2011.- 2017.” . The aim of this research is to identify the frames in publications of marijuana and its dekriminalization on Latvian Internet media in various publications and user comments. Problem of the Research: The framed images of marijuana and its decriminalization, identified in the publications of the Latvian Internet media and readers' comments. The theoretical approach consists of information about framing approach and media role in society. Selected H. Semetko and P. Valkenburgas applied study methods and data processing procedures. Frame analysis applied quantitative content analysis method. To seek out the opinion of internet news portal users, journalist and narcologist was used focus group interview. The results of research shows frames existence and sufficient confidence in Delfi.lv, Apollo.lv, LSM.lv un LA.lv publications, witch indicates that decriminalization of marijuana in Latvia is not supported. But in users comments framing credibilityis higher and decriminalization of marijuana is supported more.
Marijuana and it's decriminalization frames in Latvian Internet media publications and user comments 2011. - 2017.
Keywords: Komunikācijas zinātne; Marihuāna/Marijuana; Dekriminalizēšana/dekriminalization; Rāmējumi/frames; Latvija/Latvia; Ziņu portāli/news portals