Mācību saturs un kvalitāte bioloģijas mācību priekšmetā pamatskolā - Āboltiņa, Justīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Mācību saturs un kvalitāte bioloģijas mācību priekšmetā pamatskolā. Āboltiņa J., darba vadītājs Dr., prof. Geske, A. Maģistra darbs, 56 lappuses, 19 attēli, 36 literatūras avots, 6 pielikumi. Latviešu valodā. Darba mērķis ir noskaidrot kādas ir bioloģijas mācību satura problēmas pamatskolā un izstrādāt priekšlikumus bioloģijas mācību satura pilnveidei. Veikta teorētiskā literatūras avotu analīze par mācību saturu un tā izveidi. Autore izstrādājusi un veikusi skolotāju aptauju par bioloģijas mācību priekšmeta saturu 9.klasē. Apkopojot visas empīriskajā daļā iegūtās atziņas autore secināja, ka bioloģijas mācību priekšmets 9.klasē ir pārblīvēts un ieteikusi priekšlikumus tā pilnveidei.

Biology learning content and quality in primary school. Aboltina J., supervisor Dr., prof. Geske, A. Master thesis, 56 pages, 19 figures, 36 literature references, 6 attachments. In Latvian. The aim of the thesis is to find out what is the problems in biology learning content and to develop proposals for the improvement for biology curriculum in 9th grade. Performed the theoretical analysis of literature about learning content and creation. Author developed and conducted a survey for biology teachers about biology learning content of the 9th grade. Summing up all the empirical part of the lessons learned, author concluded that the biology learning content in 9th grade is replete. Author recommended proposals for improvements.
Basic school biology learning content and quality
Keywords: Izglītības vadība; Mācību saturs; Mācību process; Bioloģijas mācību programma; Mācību metodes