Fiziskās personas maksātnespējas procesa bankrota procedūras tiesiskais regulējums teorijā un praksē, tā problemātika - Zemītis, Andris (Latvijas Universitāte, 2013)
Šobrīd spēkā esošais likums darbojas jau vairāk kā divus gadus, taču ņemot vērā praksē sastopamās problēmas, nav vienota viedokļa un pastāv prakses dažādība par vieniem un tiem pašiem jautājumiem. Maģistra darba mērķis ir izpētīt fiziskās personas maksātnespējas normatīvo regulējumu un rast pamatotus secinājumus par procesa problemātiku un sniegt konstruktīvus priekšlikumus Maksātnespējas likuma tiesību normu grozījumiem, kas uzlabotu likuma mērķa izpildi, ievērojot likumā noteiktos principus. Lai sasniegtu šo mērķi tika analizētas Maksātnespējas likuma normas un to pielietojums praksē, kā arī tika sniegts problēmu risinājums, izstrādājot nepieciešamos grozījums normatīvajos aktos. Autors darbā ir norādījis uz konkrētām Maksātnespējas likuma nepilnībām, kā arī atradis risinājumus šīm nepilnībām. Atslēgvārdi: Fiziskā persona, maksātnespēja, bankrota procedūra, kreditors, administrators.

The current law has been in use for more than two years, but taking into account the problems encountered in practice, there is no consensus and there is diversity in practice about the same issues. Master's thesis aim is to investigate individuals’ insolvency regulatory framework and to find reasoned conclusions on the process problems and provide constructive proposals to the Insolvency Act legislative provisions that will improve law enforcement purpose in accordance with the principles laid down by law. In order to achieve this goal author analyzed Insolvency Law rules and their application in practice, in the same time finding solutions for the given problems by developing the necessary legislative amendments.Author has pointed to certain shortcomings in the Insolvency Act, as well as found solutions to these shortcomings. Keywords: natural person, insolvency, bankruptcy, creditor, administrator.
Insolvency of a natural person within the bankruptcy proceeding, its legal and practical issues
Keywords: Juridiskā zinātne