Starptautisko cilvēktiesību normu attiecināmība, veicot darbības cīņā pret terorismu. - Purenkova, Linda (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā “STARPTAUTISKO CILVĒKTIESĪBU NORMU ATTIECINĀMĪBĀ UZ DARBĪBĀM CĪŅĀ PRET TERORISMU” analizēti starptautisko cilvēktiesību normu piemērošanas tiesiskie aspekti, veicot pretterorisma darbības. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot, vai indivīdam ir tiesības uz cilvēktiesību aizsardzību pretterorisma darbību veikšanas laikā un vai valstīm ir pienākums ievērot cilvēktiesības, īstenojot pretterorisma politiku un izstrādājot tiesību normas šajā jomā. Autore konstatē, ka terorisma apstākļi var tikt uzskatīti par ārkārtas situāciju, kuras laikā atsevišķu cilvēktiesību aizskārumi ir attaisnojami. Turpmāk autore pēta starptautisko cilvēktiesību sistēmu ar mērķi noskaidrot, kuru cilvēktiesību un pamatbrīvību normu aizskaršana nav pieļaujama un kuru normu aizskārums ir pieļaujams, un kādi principi ievērojami, aizskarot cilvēktiesības.

The Bachelor Thesis “APLICATION OF INTERNATIONAL HUMAN RIGHTS ON PERFORMANCE OF COUNTER –TERRORISM ACTIONS” analyzes legal aspects of application of international human rights on counter – terrorism actions. The purpose of the Thesis is to establish, whether human rights are applicable on counter – terrorism actions and whether states are obliged to comply with human right law while countering terrorism by use of political and legal means. The author proves that during acts of terrorism the situation can be considered as public emergency. The Thesis is focused on study of the framework of international human rights with aim to ascertain which norms of human rights and fundamental freedoms are non-derogable obligations and which obligations can be derogated and which principles shall be applied.
Application of International Human rights fo Performance of Counter - Terrorism actions
Keywords: Tiesības