Aktīvo grupu taktikas izmaiņas vietēja līmeņa politikas jautājumu risināšanā 2006. - 2009. gadā - Kehre, Ināra (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs „Aktīvo grupu taktikas izmaiņas vietēja līmeņa politikas jautājumu risināšanā 2006.-2009.gadā” tapis ar mērķi izpētīt, vai un kā mainījusies Latvijas iedzīvotāju aktīvo grupu taktika vietēja līmeņa politikas jautājumu risināšanā, vērtējot izmaiņas Latvijas ekonomiskās krīzes kontekstā no 2006. līdz 2009. gadam. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darba gaitā tika veikti šādi uzdevumi: apkopota teorētiskā literatūra par sabiedrības iesaisti vietēja līmeņa politikas jautājumu risināšanā, rasts teorētiskais pamatojums aktīvo grupu darbībai gan interešu aizstāvības, gan kolektīvas darbības formās. Tika noskaidrots, kas var provocēt iespējamās taktikas izmaiņas un attiecīgi, kādas sekas šis process var radīt. Balstoties uz teorētisko pamatojumu, tika izvirzīti kritēriji, pēc kuriem iespējams izvērtēt potenciālās taktikas izmaiņas un veiktas intervijas ar lokālām aktīvajām grupām, lai pierādītu vai apgāztu izvirzīto hipotēzi. Darbs var tikt izmantots kā palīgmateriāls, pētot sociālo kapitālu un pilsonisko aktivitāti Latvijā.

The thesis „Changes in the tactics of active groups adressing local policy issues in the period of 2006-2009” was developed to find out if and how the tactics of active groups in Latvia has changed in a new environment solving questions and situations in the local political level. The background of the research was the economical crisis which developed in Latvia during following years: 2006 – 2009. To reach the goal, fallowing tasks were fulfilled: development of theoretical basis to explain activities made by local activist groups and collective groups; acknowledgment of perspective provocations for mentioned groups and what consequences and tactics can be brought afterwards. According to the theoretical basis, criterions were developed by whom it is possible to evaluate potential changes of tactics to prove or disprove the hypothesis. The thesis can be used to get impression about local activists groups in Latvia and in analysis concerning social capital and civic activity in Latvia.
Changes in the tactics of active groups addressing local policy issues in the period of 2006 - 2009
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)