Jaunā esamība kā eksistenciālās atsvešinātības pārvarēšanas iespēja Paula Tilliha darbos - Jarāna, Anna (Latvijas Universitāte, 2019)
Pauls Tillihs cilvēka esamību raksturo kā eksistenciālās atsvešinātības stāvokli. Šis stāvoklis cilvēkā izraisa eksistenciālu nemieru un pašdestruktīvas tieksmes līdz pat tādām galējām to izpausmēm kā, piemēram, pašnāvībai vai vēlmei pašapliecināties kā nemirstīgai būtnei. Lai eksistenciālo atsvešinātību un tai raksturīgo nemieru pārvarētu, Tillihs kā risinājumu cilvēkam piedāvā jaunas esamības iespējamību.

Paul Tillich describes being human as a state of existential estrangement. This state in a person causes existential anxiety and self-destructive inclinations including extreme manifestations such as suicide or the desire for self-validation as an immortal being. In order to overcome existential estrangement and the anxiety that typically accompanies it, Tillich offers man a solution in the form of the possibility of new being.
New Being as an Opportunity for Overcoming Existential Estrangement in the Works of Paul Tillich
Keywords: Filozofija; Tillich; existence; existentialism; existential estrangement; being