Nikotīnamīda un dikarbonskābju kokristālu tvaikķīmiskas veidošanās izpēte - Ķeķe, Anete (Latvijas Universitāte, 2016)
Nikotīnamīda un dikarbonskābju kokristālu tvaikķīmiskas veidošanās izpēte. Ķeķe A., darba vadītāja vadošā pētniece Dr. chem. Orola L. Bakalaura darbs, 41 lappuses, 27 attēli, 1 tabula, 40 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā veikta nikotīnamīda kokristālu tvaikķīmiska iegūšana ar dažādām dikarbonskābēm (malonskābi, dzintarskābi, glutārskābi, adipīnskābi, pimelīnskābi, suberīnskābi, azelaīnskābi, sebacīnskābi). Iegūtie kokristāli analizēti, izmantojot pulvera rentgendifraktometrijas metode. Kokristālu pārvēršanās pakāpes noteikšanai izmantoja tādas kvantatīvās analīzes metodes kā pilna profila analīzi un Ritvelda metodi.

Vapochemical cocrystallization of nicotinamide and dicarboxylic acids: Ķeķe A., supervisor senior researcher Dr. chem. Orola L. Bachelor’s thesis, 41 pages, 27 figures, 1 table, 40 literature references. In Latvian. In this work, nicotinamide cocrystals were obtained using vapour-assisted cocrystallization with different dicarboxylic acids (malonic acid, succinic acid, glutaric acid, adipic acid, pimelic acid, suberic acid, azelaic acid, sebacic acid). Powder X–ray diffractometry was used to analyze the products of cocrystallization. Conversion fraction was determined using full profile analysis of powder X–ray data and the Rietveld method.
Vapochemical cocrystallization of nicotinamide and dicarboxylic acids
Keywords: Ķīmija; NIKOTĪNAMĪDS; TVAIKĶĪMISKA KOKRISTALIZĀCIJA; PULVERA RENTGENDIFRAKTOMETRIJA; NICOTINAMIDE; VAPOUR–ASSISTED COCRYSTALLIZATION