SIA “Pindstrup Latvia” finansiālās darbības analīze un pilnveides iespējas. - Fīlipa, Ramona (Latvijas Universitāte, 2020)
Finanšu analīze ir dažādu rādītāju kopums, kas sniedz priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, kas interesē gan uzņēmuma īpašniekus, vadītājus, gan arī sadarbības partnerus un potenciālos investorus. Darba mērķis ir raksturot uzņēmuma SIA “Pindstrup Latvia” finanšu analīzes teorētiskos aspektus un novērtēt uzņēmuma rentabilitāti un ilgtspējību. Autore veic uzņēmuma SIA “Pindstrup Latvia” finanšu rādītāju aprēķinus un analīzi. Darba noslēgumā autore izveido priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darba rezultāti : Uzņēmums ir rentabls ar stabilu finansiālo situāciju, tomēr veicot aprēķinus, autore secina, ka uzņēmums ir mazlikvīds lielo krājumu dēļ, kā arī uzņēmumam ir maz brīvo naudas līdzekļu, tāpēc būtu jāsamazina debitoru parādi, lai nerastos situācijas, kad uzņēmums nespēj segt savas īstermiņa saistības. Diplomdarbs sastāv no 69 lapām, 43 attēliem, 3 tabulām, 2 pielikumiem. Atslēgvārdi : rentabilitāte, likviditāte, aprite, maksātspēja

Financial analysis is a set of various indicators that give an idea of the financial position of a company, which is of interest to the owners, managers, partners and potential investors. The aim of this work is to characterize theoretical aspects of financial analysis of Ltd. Pindstrup Latvia and to evaluate profitability and sustainability of the company. The author carries out calculations and analysis of financial indicators of Ltd. Pindstrup Latvia. At the end of the work, the author makes suggestions for improving the company's performance. Results of the work: The company is profitable with a stable financial situation, however, the author concludes that the company is low liquid due to the large stocks, current liabilities. The thesis consists of 69 pages, 43 pictures, 3 tables, 2 attachments. Keywords: profitability, liquidity, circulation, ability
Analysis and development of financial activities of Ltd. Pindstrup Latvia.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Rentabilitāte; Likviditāte; Aprite; Maksātspēja