Krimināltiesiskās un civiltiesiskās atbildības nošķiršana - Valujevs, Uģis (Latvijas Universitāte, 2021)
Dažādu juridisku atbildību nošķiršana ir gan teorētiski, gan praktiski būtiska. Krimināltiesiskas un civiltiesiskas atbildības nošķiršana ir starpdisciplinārs temats, kas kriminālprocesos praksē ticis bieži analizēts un tiesību piemērotajiem sagādājis dažādas neskaidrības un problēmas. Turpretī krimināltiesiskas un civiltiesiskas atbildības nošķiršana un mijiedarbība juridiskajā literatūrā salīdzinoši maz pētīta, bet par tās pētīšanas nepieciešamību un lietderīgumu ir noradījuši vairāki tiesībzinātnieki un praktiķi. Maģistra darba mērķis ir analizēt normatīvos aktus, juridisko literatūru un tiesu praksi, kas saistīta ar krimināltiesiskas un civiltiesiskas atbildības nošķiršanu. Darba uzdevums ir pētīt krimināltiesību un civiltiesību normatīvos aktus, kā tie mijiedarbojās, atbildību nošķiršanu praksē un ar to saistītos problēmjautājumus.

The separation of different legal liabilities is theoretically and practically important. The separation between criminal and civil liability is an interdisciplinary topic that has been often analyzed in criminal practice and caused various ambiguities and problems for jurists. On the other hand, the separation and interaction of criminal and civil liability have been relatively little studied in the legal literature, but on the necessity and usefulness of its study has indicated other legal scholars and practitioners. The aim of the master's thesis is to research and analyze normative acts, legal literature and court practice, which relate to the separation of criminal and civil liability. The assignment of work is to research criminal and civil acts, how they interacted, separation of liabilities in practice, and the related problem.
Seperation of criminal and civil liability
Keywords: Juridiskā zinātne; juridiska atbildība; krimināltiesiska atbildība; civiltiesiska atbildība; nošķiršana; mijiedarbība