Akciju publiskais piedāvājums un obligāciju emisija kā banku ārējais finansēšanas avots - Kovaļovs, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2018)
Konstantīna Kovaļova bakalaura darba tēma ir "Akciju publiskais piedāvājums un obligāciju emisija kā banku ārējais finansēšanas avots". Komercbankas arvien aktīvāk izmanto finanšu instrumentu emisiju kā kapitāla piesaistīšanas avotu. 2010.- 2018. gadam Latvijas komercbanku emitēto parāda vērtspapīru apjoms attiecībā pret kopējiem pasīviem ievērojami palielinājās. Turklāt, pēdējo 2 gadu laikā viena Baltijas komercbanka-AS LHV Group īstenoja akciju publisko piedāvājumu. Minētie fakti liecina par nepieciešamību pētīt emitēto finanšu instrumentu ietekmi uz banku darbības rezultātiem. Bakalaura darba mērķis ir balstoties uz teorētiskām atziņām raksturot Baltijas banku emitētus finanšu instrumentus, izpētīt banku emitēto finanšu instrumentu ietekmi uz banku darbības efektivitāti, noteikt ieguvumus no finanšu instrumentu emisijas, izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus finanšu instrumentu emisiju plašākai izmantošanai. Bakalaura darba galvenie uzdevumi ir analizēt banku akciju tirdzniecības aktivitāti Nasdaq Baltija biržā un izpētīt parāda vērtspapīru emisijas ietekmi uz bankas likviditātes risku un saistību termiņstruktūru, kā arī noteikt galvenos ieguvumus un zaudējumus no finanšu instrumentu emisijas. Bakalaura pētījuma rezultātā tika izstrādāti priekšlikumi Baltijas komercbanku darbības efektivitātes uzlabošanai, izmantojot finanšu instrumentu emisiju. Bakalaura darba apjoms ir 84 lappuses, tas sastāv no 3 nodaļām. Darbā ir iekļauti 16 attēli, 15 tabulas un 5 pielikumi. Atslēgvārdi: IPO, parāda vērtspapīri, akcijas, termiņstruktūra, finanšu rādītāju analīze, Nasdaq Baltija

The topic of the Konstantin Kovalov's Bachelor thesis is "Initial Public Offering and issuance of debt securities as banks external funding source". Commercial banks are increasingly using the issuance of the financial instruments, as a capital attraction tool. From 2010 to 2018, the volume of issued debt securities by Latvian commercial banks to total liabilities increased significantly. Moreover, during the past two years, one of the Baltic commercial banks - AS LHV Group has implemented a public offering of shares. These facts indicate the need to study the impact of issued financial instruments on the performance of banks. The purpose of the Bachelor thesis is to study the impact of financial instruments issued by banks on the efficiency of banks based on theoretical knowledge of financial instruments issued by the Baltic banks, as well as to identify the main gains and losses from the issue of financial instruments. The main tasks of the Bachelor's paper are to examine the trading activity of bank shares among the shares of other Nasdaq Baltic listed companies and the impact of debt security issuance on bank liquidity risk and maturity structure of liabilities, as well as to identify the main gains and losses from the issue of financial instruments. As a result of the Bachelor study, proposals were made to improve the efficiency of the Baltic commercial banks through the use of financial instruments. Bachelor paper is 84-pages long, it consists of 3 chapters. The work includes 16 pictures, 15 tables and 5 appendixes. Keywords: IPO, debt securities, shares, term structure, financial indicators analysis, Nasdaq Baltic.
Initial Pablic Offering and issuance of debt securities as banks expternal funding source
Keywords: Ekonomika; IPO; parāda vērtspapīri; akcijas; termiņstruktūra; finanšu rādītāju analīze