Uzņēmējdarbības vide un tās īpatnības Jūrmalas pilsētā. - Kupča, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir Uzņēmējdarbības vide un tās īpatnības Jūrmalas pilsētā. Uzņēmējdarbība ir jebkuras valsts tautsaimniecības pamats. Valstij sastāvot no pašvaldībām, uzņēmējdarbība un tās norise ir vitāli svarīgs faktors katras pašvaldības ekonomiskajai izaugsmei un attīstībai. Labvēlīga Uzņēmējdarbības vide veicina pašvaldības attīstību, iedzīvotāju nodarbinātību, labklājību un ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi konkrētajā teritorijā. Bakalaura darba mērķis: analizēt Jūrmalas pilsētas uzņēmējdarbības vides īpatnības, noskaidrot atšķirības uzņēmējdarbības norisē Jūrmalā, Latvijā un Eiropā kopumā, kā arī izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus uzņēmējdarbības vides uzlabošanā Jūrmalas pilsētā. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 2 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek analizēti uzņēmējdarbības teorētiskie aspekti-definīcija, būtība, vide, tiesiskais regulējums, kā arī pašvaldības kā ekonomiskas vienības funkcijas un mērķi. Otrajā nodaļā veikts Jūrmalas pilsētas raksturojums un tās uzņēmējdarbības vides analīze, par pamatu izmantojot Doing Business kritērijus, apkopoti un analizēti darba ietvaros veiktās aptaujas rezultāti. Darbs sastāv no 79 lappusēm, tajā iekļautas 12 tabulas, 6 attēli, 44 literatūras avoti un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbība,pašvaldība,vide,vides novērtējums,doing business pētījums.

The aim of Bachelor thesis is to evaluate the business environment and its charactheristics in Jurmala city. Entrepreneurship is basis for the national economy. The Republic of Latvia consists of municipalities ,so the business process and the business environment is a vital factor in each municipality for economic growth and development. Positive business environment contributes to municipal development, population, employment, prosperity and sustainable economic growth in a given area. Bachelor thesis Objective: To analyze the Jurmala City business environment characteristics, to find out the differences of business conduct in Jurmala, against Latvia and Europe as a whole, as well as to draw conclusions and put forward proposals for improving the business environment in Jurmala. Thesis consists of an introduction, two chapters and conclusions and proposals. The first chapter of Bachelor thesis describes the theoretical aspects of business-definition, the environment, the legal framework, as well as the local government as an economic unit,its functions and objectives. The second chapter analyzes Jurmala City Characteristics and its business environment on the basis of the Doing Business criteria and compiled within the framework of the survey results. The work consists of 79 pages, 12 tables, 2 images, 44 literature sources,and 2 anexes. Keywords: business, local government, environment, environmental assessment, the Doing Business survey.
Business environment and its characteristics in Jurmala city.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbība; pašvaldība; vide; vides novērtējums