Speciālo izmeklēšanas darbību ietekme uz personas privāto dzīvi - Rozentāls, Edgars (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Speciālo izmeklēšanas darbību ietekme uz personas privāto dzīvi”. Autors bakalaura darbā pētīja speciālās izmeklēšanas darbības, kuras regulētas Kriminālprocesa likuma 11. nodaļā. Bakalaura darba mērķis bija izpētīt speciālo izmeklēšanas darbību būtību un analizēt šo darbību ietekmi uz personas privāto dzīvi. Šī bakalaura darba izstrādē tika analizēti normatīvie akti un judikatūra, kā rezultātā tikai secināts, ka Latvijā spēkā esošajā speciālo izmeklēšanas darbību regulējuma ir nepilnības, tāpēc nepieciešams veikt izmaiņas likumā, kas uzlabotu speciālo izmeklēšanas darbību veikšanas kārtību un mazāk aizskartu personu cilvēktiesības. Atslēgas vārdi: Speciālās izmeklēšanas darbības, Kriminālprocesa likums, Cilvēktiesības, Personas tiesības uz privāto dzīvi. Darba lapu kopējais skaits ir 43.

The topic of the given bachelor is “Special investigative action impact on persons right to private life”. In this work the Author researches special investigative actions which are regulated by the 11th chapter of Criminal process law. The objective of the bachelor was to research the essentials of special investigative actions and to analyze what kind of impact does these actions leave on persons right to private life. The author researching regulations came to a conclusion that there are flaws in the legislation that need to be fixed by making changes in the legislation so that the special investigative action would restric human right to private life less. The key words of this bachelor: Special investigative actions, The Criminal process law, Human rights, Right to private life. The total number of pages is 43.
Special investigative action impact on persons right to private life
Keywords: Juridiskā zinātne; Speciālās izmeklēšanas darbības; Kriminālprocesa likums; Cilvēktiesības; Personas tiesības uz privāto dzīvi