Lasītprasmes veicināšana 5-6 gadus veciem bērniem pirmsskolā - Skujiņa-Trokša, Inta (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Inta Skuiņa-Trokša Darba nosaukums: Lasītprasmes veicināšana 5-6 gadus veciem bērniem pirmsskolā Pētījuma objekts: pedagoģiskais process pirmsskolā. Pētījuma priekšmets: lasītprasme 5-6 gadu veciem bērniem. Atslēgas vārdi: Lasītprasme, 5-6 gadus veci bērni, pedagoģiskais process, pirmsskola. Darba tapšanā ir izmantoti 22 literatūras avoti. Darbs sastāv no 2nodaļam un 6 apakšnodaļām, iekļauti 9pielikumi, 2 tabulas, 4attēli. Pētījuma mērķis – kā vecināt 5-6 gadus vecu bērnu lasītprasmi pirmskolā. Veikt pētījumus kā to labāk veicināt. Veikt pedagoģiskos izmēģinājumus lasītprasmes veicināšanai.

Author of the work: Inta Skuiņa-Trokša Working title: Promoting literacy among children aged 5-6 in preschool Object of study: The pedagogical process in preschool. Subject of study: Literacy in children 5-6 years old. Keywords: Literacy, children 5-6 years old, pedagogical process, preschool. 22 literary sources have been used in the creation of the work. The work consists of 2 chapters and 6 subsections, includes 9annexes, 2 tables, 4 images. The aim of the study is how to improve the literacy of children aged 5-6 in preschool. Conduct research on how to better promote it. Conduct pedagogical trials to promote literacy.
Promoting literacy among children aged 5-6 in preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; Lasītprasme; 5-6 gadus veci bērni; Pedagoģiskais process; Pirmsskola