Vadības komanda pirmsskolas skolotāju sociāli emocionālās labbūtības sekmēšanā ar mākslas paņēmieniem - Kauliņa-Gūtmane, Baiba (Latvijas Universitāte, 2022)
Tēmas aktualitāte ir šī brīža mainīgā situācija pirmsskolas izglītības iestādēs, kur pirmsskolas skolotājiem nākas mainīt savus pierastos ikdienas ritmus un iekļauties mainīgajos notikumos un noteikumos, kas var radīt stresu un kaitējumu skolotāju sociāli emocionālajai labbūtībai, kas ir pirmsskolas skolotāju labsajūtas un cilvēka būtības apkopojums. Maģistra darba ietvaros analizēts skolotāju labbūtības teorētiskais pamatojums, vadības komandas funkcijas, kā arī pirmsskolas skolotāju sociāli emocionālās labbūtības sekmēšanas iespējas ar mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, mākslas nodarbībās. Pētījuma ietvaros apstiprināta izvirzītā hipotēze, ka vadības komandai nodrošinot sociāli emocionālu labbūtību atbalstošu vidi un piedāvājot mākslas nodarbības pirmsskolas skolotājiem, ir iespējams sekmēt pirmsskolas skolotāju sociāli emocionālo labbūtību. Tāpat, pētījuma ietvaros izstrādātas vadlīnijas mākslas nodarbībām pirmsskolas skolotāju sociālu emocionālās labbūtības sekmēšanai un ieteikumi vadības komandām.

The actuality of the topic is the current changing situation in preschool educational institutions, where preschool teachers have to change their usual daily rhythms and fit into the changing events and rules, which can cause stress and damage to the social-emotional well-being of teachers, which is a summation of preschool teachers well-being and human nature. Within the framework of the master's thesis where analyzed - the theoretical basis of the teachers' well-being, the functions of the management team, as well as the possibilities of promoting the socio-emotional well-being of preschool teachers with the means of artistic expression in art classes. As part of the research, the proposed hypothesis was confirmed, that by providing the management team with an environment supporting social-emotional well-being and offering art classes to preschool teachers, it is possible to promote the social-emotional well-being of preschool teachers. Also, within the framework of the study were developed- guidelines for art classes to promote the social and emotional well-being of preschool teachers and recommendations for management teams.
Management Team in Promoting the Social-emotional Well-being of Preschool Teachers Through Art Concepts
Keywords: Izglītības zinātnes; sociāli emocionālā labbūtība; mākslas nodarbības; vadības komanda; pirmsskolas skolotājs