IP Televīzija lokalajā tīklā - Blaževičs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izskaidrot kas ir nepieciešams lai pārraidīt televīzijas signālu izmantojot IP-tīklu. Darbā tiks izskatīti dažādi translācijas varianti, nepieciešamo tīkla iekartu konfigurācijas un protokoli kuri nodrošina TV-pārraidi. Uz doto brīdi televīzija ir populārs pakalpojums, ko sniedz tirgū, bet gala pircējs izvēlas to operatoru, kurš var piedavāt visus pakalpojumus vienā paketē. Kvalifikācijas darbā tiks izskatīti paņemieni, kuri ļauj ISP iekļaut vienā paketē gan interneta pakalpojumu, gan arī televīzijas pārraidi. Video signāla pārraide pa lokālo tīklu ir arī noderīga tādās vietās ka: veikali (reklāmu pārraide), ofisa ēkas (informācijas ekrāni), izglītības iestādes (lekciju prezentācijas).

The purpose of this qualifying work is to show how the television signal is transmited threw the web. Here, You will see diferent transmition variants, nesessary web configurations and protocols, for the TV transmission. TV is a very popular service in novatime, but the end customer want to choose the operator who can offer all services in one package. IPTV gives us a chance to have internet services and television in one package. Video signal transmition over a local area network is also very useful in such places like: Shops (Ad screens), offices (information screens), schools and institutions (lecture presentations).
IP Television in Local Area Network
Keywords: Datorzinātne