Parenterālās barošanas iespējas pacientiem intensīvās terapijas nodaļā - Ursuļana, Julana (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Parenterālās barošanas iespējas pacientiem intensīvās terapijas nodaļā”. Darba mērķis: noskaidrot, kādas ir parenterālās barošanas iespējas pacientiem intensīvās terapijas nodaļā. Pētījuma izvirzīto jautājumu mērķis ir noskaidrot kāda ir parenterālās barošanas attīstības vēsture un kādi jauninājumi parenterālajā barošanā ieviesti konkrētā intensīvās terapijas nodaļā 10 gadu laikā. Kāds ir visbiežāk izmantotais parenterālās barošanas ievades veids un kāda veida parenterālās barošanas sistēmas veidus izmanto, un noskaidrot vai ir plašs parenterālās barošanas preparātu klāsts pacientiem konkrētā intensīvās terapijas nodaļā? Kā pētījuma metode tika izvēlēta kvalitatīvā pētīšanas metode, tās instrumentārijs- divas intervijas. Atslēgas vārdi: parenterālā barošana, centrāla parenterāla barošana, perifēra parenterāla barošana, all-in-one sistēma, multiple-bottle sistēma, single bottle sistēma.

Thesis is „Parenteral nutrition options for patients in an intensive care unit”. Thesis aims: to find out what are the possibilities of parenteral nutrition in patients in an intensive care unit. The survey questions aims is to find out what is the history of the development of parenteral nutrition and what innovations in parenteral nutrition have given in the intensive care unit over 10 years. What is the most commonly used parenteral nutrition administration and what kind of parenteral nutrition system types used, and to find out is there a wide range of parenteral nutrition preparations range for patients given in the intensive care unit. As a research method was chosen a qualitative research method, the tools - two interviews. Keywords: parenteral nutrition, central parenteral nutrition, peripheral parenteral nutrition, all-in-one system, multiple-bottle system, single bottle system, parenteral nutrition bags.
Perental Feeding Options for Patients in Intensive Care Unit
Keywords: Medicīna