Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas sastāvs un tā pierādīšanas problemātika - Kokins, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2021)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir viena no aktuālākajām problēmām, kā Latvijā tā arī pasaulē. Sevišķi pēdējos gados Latvijā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanai tiek novirzīti ievērojami valsts resursi, un tā ir noteikta, ka viena no prioritātēm. Ir veikti vairāki likumu grozījumi, par kuriem tiesību teorētiķu viedoklis dalās. Bakalaura darbā pētīts noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas jēdziens, normatīvie akti, kas veido šā jēdziena izpratni, kā arī veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas kā noziedzīga nodarījuma sastāva analīze no materiālo krimināltiesību zinātnes viedokļa. Tāpat aplūkota pastāvošā sistēma cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un novērotas tendences. Secinājumi, kas radušies darba rakstīšanas laikā apkopoti kopsavilkumā.

Laundering of proceeds derived from criminal activity, commonly known as money laundering is one of the most pressing issues in Latvia as well as all over the world. The fight against money laundering in Latvia lately has been named as one of the top priorities and have been allocated a lot of state resources. There have been made several amendments to the law, on which the opinion of legal theorists is divided. In the bachelor's thesis the concept of money laundering is studied as well as normative acts that form the understanding of this concept, and the analysis of money laundering as a criminal offense in view of material criminal law science has been performed. The existing system for combating money laundering is also examined and trends observed. The conclusions that emerged during the writing of the paper are summarized at the end of the thesis.
The composition of money laundering and the the complexity of its proof
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi iegūti līdzekļi; legalizācija; noziedzīga nodarījuma sastāvs; noziedzīgi nodarījumi pret tautsaimniecību; tiesību normu izpratne