Tautoloģija plašsaziņas līdzekļos - Balmane, Vanesa (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba "Tautoloģija plašsaziņas līdzekļos" mērķis ir apzināt dažādos publicistikas žanros sastopamos tautoloģijas tipus un analizēt to lietojumu. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un izmantotās literatūras un avotu saraksta. Pirmajās divās nodaļās apkopota informācija par tautoloģiju un plašsaziņas līdzekļu valodu, savukārt trešajā nodaļā atrodama 106 tautoloģijas piemēru analīze. Plašsaziņas līdzekļos sastopamajiem tautoloģiskajiem izteikumiem ir slēptais saturs, pastiprinājuma nozīme, tos var skatīt arī kā liekvārdības izpausmi.

The aim of the bachelor's thesis is to identify different types of tautology in mass media and to analyze the use of them. The bachelor's thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions and a list of literature and sources used. The first two chapters deal with tautology and mass media language, but the third chapter contains an analysis of 106 examples of tautology. Tautological utterances in mass media have an implicit meaning, they are often used to emphasize an action or the state of something. Tautology can also be considered a redundancy of words.
Tautology in mass media
Keywords: Filoloģija; tautoloģija; publicistikas valoda; implikatūra; pastiprinājuma nozīme; liekvārdība