Veikalu vizuālo tēlu veidojošo faktoru analīze. - Zača, Māra (Latvijas Universitāte, 2013)
Veikalu tēlu veidojošo faktoru lielā ietekme jūtama visapkārt, tāpēc veikaliem nepārtraukti jārod labākie risinājumi, izstrādājot piemērotu veikala dizainu. Izvietojot preces veikalos tā, lai tieši šos produktus pamanītu patērētāji. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt veikalu tēlu veidojošos faktorus un izpētīt, kuri no veikalu tēlu veidojošiem faktoriem lielākā mērā piesaista pircēju uzmanību un rada interesi. Darba apjoms ir 70 lapas. Darbā ir iekļauti 22 attēli, 2 tabulas un 16 pielikumi. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka tirdzniecības telpām, to iekārtojumam, preču izvietojumam, apgaismojumam, izkārtnēm ir būtiska nozīme veikala vizuālā tēla veidošanā, lai piesaistītu patērētāju uzmanību un radītu interesi. Atslēgvārdi: Merčendaizings; Tirdzniecības telpas un to iekārtojums; Preču izvietošanas principi

Impact of the store image forming factors is felt everywhere, thus stores have to constantly find the best solutions for the development of appropriate in-store design. Placing the goods in a way so that cinsumers notice them. Bachelor thesis's aim is to research the factors shaping the image of the store and find out which of these factors to a greater extent attract buyers' attention and create interest. Thesis cinsists of 70 pages. The paper includes 22 images, 2 tables and 16 annexes. The study found that the commercial premises, their furnishings, product placement, lighting, signage is essential to the visual image of the store to attract consumers' attention and create interest. Keywords: Merchandising, Retail space and facilities, Principles of product placement
The analysis of store visual image figurative factors.
Keywords: Vadībzinātne