Stresa pārvarēšanas stratēģiju, uztvertā stresa un apmierinātības ar darbu saistība Latvijas Valsts policistiem - Supe, Inga (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba mērķis bija noskaidrot vai pastāv statistiski nozīmīga saistība starp policistu stāžu, vecumu, uztverto stresu, uzrādīto stresa pārvarēšanas stratēģiju veidu un apmierinātību ar darbu. Tika izvirzīts sekojošs pētījuma jautājums : Vai pastāv saistība starp vecumu, stāža ilgumu un uztverto stresu, izvēlētajiem stresa pārvarēšanas mehānismiem un apmierinātību ar darbu Latvijas Valsts policistu grupā? Pētījumā piedalījās 69 policisti – sievietes (n=31) un n=(38) vīrieši. Pētījuma instrumenti bija uztvertā stresa skala (Perseives Stress Scale (PSS): Cohen et al., 1988 ), stresa pārvarēšanas stratēģiju aptauja (The Coping Orientation of Problem Experience / COPE/ Inventory, Carven, Scheier, & Weintraub, 1989) un apmierinātība ar darbu aptauja ( Job Satisfaction survey (JSS), Spector, 1985). Pētījuma jautājumu noskaidrošanai tika izmantots Spīrmena korelācijas koeficienti. Tika konstatētas statistiski nozīmīgas sakarības starp iepriekš minētajiem mainīgajiem lielumiem. Uzrādījās, ka tie respondenti, kuri uzrāda augstāku uztverto stresu, norāda zemākus rādītājus kopējai apmierinātībai ar darbu , apmierinātībai ar papildatlīdzību , apmierinātībai ar atzinības saņemšanu, apmierinātībai ar darba kārtību, darba saturu un komunikāciju darba vidē. Savukārt palielinoties policistu stāža ilgumam, samazinās to apmierinātība ar darbu kopumā. Respondenti, kuri norāda, augstākus izvairīšanās stresa pārvarēšanas stratēģiju rādītājus, uzrāda zemāku apmierinātību ar darbu kopumā, īpaši darba kārtību un darba saturu. Policisti, kuri uzrādījuši augstākus uz emocijām orientētu stratēģiju rādītājus, norāda augstāku apmierinātību ar samaksu, izaugsmi un papildatlīdzību. Respondenti, kuri uzrādījuši augstāku uztverto stresu, uzrāda augstākus uz emocijām balstītus stresa pārvarēšanas stratēģiju rādītājus un izvairīšanās stratēģiju rādītājus. Respondentu vecumam ir pozitīva saistība ar uz emocijām orientētām pārvarēšanas stratēģijām, uz problēmām orientētām stresa pārvarēšanas stratēģijām un izvairīšanās stratēģijām. Policisti, kuri ir norādījuši augstāku stāžu, vairāk uzrāda izvairīšanās stratēģijas.

The aim of this research was to elucidate is to determine possible correlations between police record of service, age, perceived stress, coping mechanism and work satisfaction. The questions of the bachelor’s were: Is there correlations between police record of service, age, perceived stress, coping mechanism and work satisfaction? Participants of the study were 69 policemen – female (n=31) and male (n=38). Instruments were Perceived Stress Scale (Perseives Stress Scale (PSS): Cohen et al., 1988 ), Coping Mechanism Inventory ( The Coping Orientation of Problem Experience / COPE/ Inventory, Carven, Scheier, & Weintraub, 1989) and Job Satisfaction Inventory ( Job Satisfaction survey ( JSS), Spector, 1985). Methods of the study were Spermens correlations. A statistically significant correlation was found between the above variables. Those respondents who reported higher levels of perceived stress showed lower total satisfaction with work, satisfaction with a bonus, satisfaction with appreciation, satisfaction with the working procedures for the receipt, the content and communications work environment. While the increase in the duration of the police service, reduce its satisfaction with the work as a whole. Those respondents who reported higher levels of perceived stress showed lower the total satisfaction with work, satisfaction with a bonus, satisfaction with appreciation, satisfaction with the working procedures for the receipt, the content and communications work environment. While the increase in the duration of the police service, reduce its satisfaction with the work as a whole. Respondents who indicates higher performance, avoiding the stress management strategy shows a lower satisfaction with the work as a whole, in particular the agenda and the content. Police, who have higher rates of emotional oriented strategies, indicates a higher satisfaction with pay growth and a bonus. Respondents who have higher levels of perceived stress, produce higher stress management strategy based on emotions and avoidance strategy indicators. The age of the respondents have a positive relationship with management strategies focus on emotion, stress management strategies focus on issues and strategies. The police officers who have pointed to a higher, more length shall be presented to the avoidance strategies.
Relation of coping strategy, perceived stress and job satisfaction in Latvian State Police
Keywords: Psiholoģija; uztvertais stress; stresa pārvarēšanas mehānismi; apmierinātība ar darbu; stāžs