Fotojutīga titāna dioksīda plāno kārtiņu iegūšana ar sola elektroforēzes metodi un to fizikāli ķīmiskās īpašības - Liepiņa, Ineta (Latvijas Universitāte, 2012)
Fotojutīga titāna dioksīda plāno kārtiņu iegūšana ar sola elektroforēzes metodi un to fizikāli ķīmiskās īpašības. Liepiņa I., zinātniskie vadītāji Dr. chem. Bajārs G., Dr. chem. Vaivars G. Bakalaura darbs, 32 lappuses, 25 attēli, 2 tabulas, 32 literatūras avoti, 6 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta TiO2 sola iegūšana un elektroforētiska izgulsnēšana uz titāna plāksnītēm. Iegūtas tīras TiO2 un ar Fe un Fe/Cu leģētas plānās kārtiņas. Kārtiņas analizētas ar rentgenstaru difraktometrijas, rentgenstaru fluoriscences un skenējošās elektronu mikroskopijas metodēm. Tika noteikta iegūto TiO2 kārtiņu fotoaktivitāte un analizēta tās atkarība no elektroforēzes procesa darba sprieguma, kārtiņu biezuma un porainības, kā arī no leģēto metālu koncentrācijas kārtiņās. TITĀNA DIOKSĪDS, ELEKTROFORĒTISKĀ IZGULSNĒŠANA, RENTGENDIFRAKTOMETERIJA, RENTGENFLUORISCENCE, SKENĒJOŠĀ ELEKTRONU MIKROSKOPIJA, FOTOAKTIVITĀTE.

Photosensitive titanium dioxide thin film obtaining using sol electrophoresis and their physical and chemical properties. Liepiņa I., supervisors Dr.chem. Bajārs G., Dr.chem. Vaivars G. Bachelor’s thesis, 32 pages, 25 figures, 2 tables, 32 literature references, 6 appendices. In Latvian. In this work TiO2 sol was produced and deposited by electrophoresis on titanium substrates. Pure TiO2 and doped with Fe and Fe/Cu thin films were obtained. Thin films were analysed by X -ray diffraction, X-ray fluorescence and scanning electron microscopy. They were used to determinate photovoltaic efficiency. TITANIUM DIOXIDE, ELECTROPHORETIC DEPOSITION, X-RAY DIFFRACTION, X-RAY FLUORESCENCE, SCANNING ELECTRON MICROSCOPY, PHOTOACTIVITY.
Photosensitive titanium dioxide thin film obtaining using sol electrophoretic methods and their physical and chemical properties
Keywords: Ķīmija