Nodarbinātība un bezdarbs - sociāli ekonomiskas problēmas Latvijā - Voronova, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā ir 62 lapas latviešu valodā datorrakstā, darbā ietilpst 16 tabulas un 23 attēli. Darbā tiek aprakstīta viena no svarīgākajām un populārākajām problēmām – nodarbinātība un bezdarbs. Tiek apskatītas kopējās situācijas izmaiņas no 2008.gada līdz 2014.gadam nodarbinātībā un bezdarbā, arī tiek apskatīti nodarbinātību un bezdarbu ietekmējošie faktori un to izmaiņas apsekojamajā periodā. Darba galvenais mērķis ir izskaidrot šos jēdzienus un to saistošos faktorus, un to dinamiku un izteikt viedokli par to, kas Latviju var sagaidīt nākotnē. Bakalaura darbā pārsvarā ir teorētisku aspektu izskatīšana, kā arī to pierādīšana ar pastāvošajiem statistiskajiem datiem.

The Bachelor’s paper contains 62 pages of computer written text. This authors work including – 16 tables and 23 images. This paper deals with one of important problems in the world – employment and unemployment. Being viewed employment and unemployment changes from 2008 to 2014 and the factors which influencing changes in the survey period. Work main goal is to keep track of these concepts and their bending factors, and their dynamics too, and to express views on what Latvia can expect in the future. All papers long mostly is looking for theoretical aspects on employment and unemployment, and their proof on the existence of statistical data.
Employment and unemployment- socio economic problems in Latvia
Keywords: Ekonomika