Bulīmijas pacientu aprūpe stacionārā - Boļšakova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bulīmija vienmēr izraisa orgānu un sistēmu darbības traucējumus. Cilvēkam ar šo patoloģiju attīstās endokrīnās patoloģijas, kuņģa-zarnu traktā rodas iekaisums, hipertrofējas siekalu dziedzeri, pasliktinās zobu stāvoklis. Bulīmiju var atpazīt arī pēc pirkstu ievainojumiem, konvulsīvā sindroma, caurejas un menstruāciju traucējumiem. Bulīmija ir polimorfa slimība, kas var rasties dažādu iemeslu dēļ (Pietrabissa, 2019). Tās attīstību var veicināt gan ārējie, gan iekšējie faktori. Pētījuma jautājums: kāda ir bulīmijas pacientu aprūpe stacionāra? Pētījuma metode: kvalitatīva. Pētījuma instruments: intervija. Pētījuma rezultāti: bulīmijas slimnieku aprūpe stacionārā ir saistīta ar dažāda veida grūtībām. Atslēgvārdi: māsas, aprūpe, bulīmija.

Bulimia always causes organ and system problems. A person with this pathology develops endocrine pathologies, inflammation of the gastrointestinal tract, hypertrophy of the salivary glands, deterioration of the condition of the teeth. Bulimia can also be recognized by finger injuries, convulsive syndrome, diarrhea, and menstrual irregularities. Bulimia is a polymorphic disease that can occur for a variety of reasons (Pietrabissa, 2019). Both external and internal factors can contribute to its development. Research question: what is the care bulimia patients in the hospital? Research method – qualitative. Research instrument - intervija. Research results - there are different types of difficulties in caring for bulimic patients in hospital Keywords - nursing, care, bulimia.
Inpatient care of bulimic patients
Keywords: Medicīna; Pacients; bulīmija; aprūpe; stacionārs