Interneta veikala platformas “Prestashop” modulis priekš preču importa un preču datu atjaunošanas - Hromčenkova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2017)
Šī kvalifikācijas darba mērķis izstrādāt moduli priekš produktu importa interneta veikalam uz PrestaShop platformas. Modulī ir iespējams ielādēt failu XML formātā, tas saturs no XML struktūras tiks pārveidots par viegli lietojamo tabulu ar visiem datiem no faila, lietotājs var rediģēt datus tabulā un importēt veikalā. Import PrestaShop veikalā notiek caur PrestaShop tīmekļa pakalpojumu. Modulis atvieglo interneta veikala administratoriem preču importēšanu. Tas ir īpaši aktuāli, ja vajag pārnest produktus no cita veikala, vai importēt lielā apjomā datus. Darba mērķis ir realizēt bāzes funkcijas, kas ir nepieciešamas šādam modulim, t.i. realizēt xml faila ielādēšanu un pārveidošanu par HTML tabulu, lai lietotājam būtu vieglāk atlasīt datus, datus ielādēšanu datubāzē un importēšanu veikalā, kā arī citas lietderīgas funkcijas, kas atvieglo veikala administratora darbu.

The qualification work purpose is to create product import module for e-commerce platform PrestaShop. In the module user can upload XML file. File content will be transformed from XML structure to easy-to-use table where user can edit data and import it to the shop. Import occurs with PrestaShop REST web service. This module will make products import easy for online store administrators. It is especially relevant if there is need to export data from one online store and import to another or if need to import large amount of data. Purpose of this work is to implement base functions that are necessary for such module – ability to upload XML file and transform its data to HTML table, so it is be easier for user to read data. Ability to insert data to database and import it to online store as well as other useful functions which will facilitate user work with online store panel. Keywords: PrestaShop, module, XML, web service, import
E-commerce platform “Prestashop” module for product import and product data synchronization
Keywords: Datorzinātne; PrestaShop; modulis; XML; tīmekļa pakalpojums; imports