Tipiska uzņēmuma informāciju sistēmas izstrādāšana, izmantojot populāru Java-ietvaru - Duhovnijs, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba uzdevums ir definēt tipiska uzņēmuma prasības pret informācijas sistēmu, kas nodrošina satura pārvaldību un sadarbību, apskatīt eksistējošas sistēmas, kas var piedāvāt vajadzīgo funkcionalitāti, atrast vispiemērotākās starp tām, apskatīt to integrēšanas un paplašināšanas iespējas. Darba izpildes gaitā pēc definētiem kritērijiem tika atrastas astoņas vispiemērotākās sistēmas, no kurām divas pēc izpētes tika atzīmētas kā labākās. Pēc sistēmu arhitektūras un paplašināšanas iespēju detalizētas analīzes tika pieņemts lēmums izmantot Liferay Portal. Tika realizēts demonstrācijas spraudnis, kas parāda, ka šo sistēmu var paplašināt un pieskaņot uzņēmuma vajadzībām.

Bachelor work's tasks are to define typical organization's requirements for content management and collaboration information system, to examine existing systems, that can provide the needed functionality, to find the best matching among them, to examine its' integration and extendibility possibilities. During work based on the defined requirements there were found eight best matching systems, from which, based on investigation, two were chosen as the best for typical organization. As the result of systems' architecture and extendibility analysis it was decided to use Liferay Portal. There has been developed demonstration plug-in, which shows, how the system can be extended and to fit for organization's needs.
Development of Information System for Typical Organisation Using a Popular Java-framework
Keywords: Datorzinātne