Pusaudži kā lietotāji Bauskas novada bibliotēkās - Bebre, Austra (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Pusaudži kā lietotāji Bauskas novada bibliotēkās” mērķis ir izpētīt un noskaidrot, kas pusaudžiem liekas saistošs Bauskas novada bibliotēkās, lai rastos vēlme tās apmeklēt biežāk. Noskaidrot, kādus pasākumus viņi labprātāk apmeklē, kāds ir pusaudžu viedoklis par telpu izkārtojumu Bauskas novada bibliotēkās un kādus uzlabojumus ir nepieciešams veikt bibliotēku vides uzlabošanā, lai tā atbilstu lietotāju vēlmēm un vajadzībām. Bakalaura darbā tika izmantotas kvantitatīvās pētniecības metodes. Ar dokumentu analīzes metodi tika pētīti Bauskas reģiona novada bibliotēku darba pārskati laika periodā no 2017. gada līdz 2020 gadam, tika veiktas intervijas ar Bauskas novada bibliotēku pārstāvjiem, veidota elektroniskā anketa, lai noskaidrotu Bauskas novadā dzīvojošo pusaudžu viedokli par Bauskas novada bibliotēkām, bibliotēku rīkotajiem pasākumiem, vidi. Pētījumā iegūtie dati ļauj secināt, kāda ir Bauskas novadā dzīvojošo pusaudžu attieksme pret Bauskas novada bibliotēkām to vidi, pasākumiem kā potenciālajiem vai esošajiem bibliotēkas apmeklētājiem.

The aim of the bachelor's thesis “Adolescents as users in Bauska district libraries” is to study and find out what adolescents find mandatory in Bauska district libraries in order to have a desire to visit them more often. The aim is to clarify what events they prefer to attend, what is the opinion of teenagers about the layout of the premises in the libraries and what improvements need to be made in improving the library environment so that it meets the wishes and needs of the users. Quantitative research methods, document analysis, interviews and questionnaires were used in the bachelor's thesis. The method of document analysis was used to study the work reports of Bauska district libraries in the period from 2018-2020, interviews were conducted with Bauska district library representatives, an electronic questionnaire was created to find out the opinion of adolescents living in Bauska district. The data obtained in the research allow to conclude what is the attitude of adolescents living in Bauska region towards the libraries of Bauska region, their environment, events as potential or existing library visitors.
Adolescents as users in Bauska district libraries
Keywords: Bibliotēkzinātne; Bibliotēka; Bauska; Pusaudži; Lietotāji