A/S "Talsu autotransports" attīstības iespējas - Freivalde, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba mērķis ir analizēt un novērtēt attīstības iespējas autotransporta uzņēmumā A/S „Talsu autotransports”, balstoties uz uzņēmuma aktivitāti Latvijas un ārzemju tirgos. Darba galvenie uzdevumi ir sekojošie: •pētīt transporta nozares infrastruktūru Latvijā un nozīmi tautsaimniecības attīstībā; •analizēt transporta attīstības dinamiku un prioritātes transporta sfērā; •novērtēt uzņēmuma a/s „Talsu autotransports” saimnieciskās darbības rezultātus un uzņēmu attīstības iespējas pasažieru pārvadājumos Latvijā; •analizēt iespēju palielināt peļņu uzņēmumā, uzlabot konkurētspēju Latvijas tirgū; •apkopot izstrādātos secinājumus un priekšlikumus. Lai vairāk izprastu A/s „Talsu autotransports” attīstības iespējas 1. nodaļā tika pētīta transporta nozare Latvijā. 2. nodaļā tika pētīts un aprēķināts ar transportu saistītās prioritātes – uzlabojumi, organizēšana, prognozes, bet 3. nodāļā sīkāk tika aprēķināti un apkopoti uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstības iespējas. Darba gaitā autors secināja, ka uzņēmums attīstās, bet tas notiek samērā lēni jo ierobežoti pieejamie finanšu līdzekļi. Lai veicinātu uzņēmuma attīstību, tam nepieciešam piesaistīt ES fondu līdzekļus. Darba rakstīšanai izmantota ekonomiskā literatūra, tai skaitā periodiskā un metodiskā literatūra par izvēlēto tēmu, tiek izmantoti 26 speciālās un periodiskā literatūras avoti. Darbs kopā sastāv no 67 teksta lappusēm, 5 attēliem, 21 tabulas. Darbā tika izmantoti atslēgvārdi: vadība, pārvaldība, valsts, pārvalde, reforma.

The objective of the thesis is to analyze ang evaluate development possibilities for motor transport enterprise JSC „ Talsu autotransports”on the basis of the company s activity in Latvian and foreing markets. There are following main tasks: •make a research of the transport infrastructure in Latvia and importance in the development of the national economy; •analyze dynamics of transport development and set prioritoes in the transport sector; •evaluate working results of the JSC „Talsu autotransports” and analyze the company s develpoment possibilities in the passenger transportation in Latvia; •view the opyion to increase the company s income by improving the Latvian and foreing markets. The first part of the thesis introducēs the transport sector in Latvia and its development possibilities. The second chapter presents an evaluation of transport working improvment, organization, prognoses, and third part of thesis views the priority branch of enterprise in a close up the passenger transportation and this branch s development possibilities. During the process of the work the author has made the conclusions abaut development of the company; however, the development is quite slow, as the finansial means are limited. In order to encourage the company s rapid development, it is necessary to attract the EU Fund s means. Econemec literature, including periodicial and methodological resorces have been used for elaboration of the thesis, 26 soueces of special and peridiacal literature have been used. During the process is keyword goverment, management, state, administration, reform. The thesis has been written in 67 pages, there are 5 figures and 21 tables.
The investment posibilities of JSC "Talsu autotransports"
Keywords: Ekonomika