Ceļa locītavu artrozes profilaktiskie pasākumi - Šatona, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēmas – “Ceļa locītavu artrozes profilaktiskie pasākumi” ietvaros analizēti 36 literatūras avoti, no tiem 11 latviešu valodā, 7 krievu valodā, 16 angļu valodā un 1 vācu valodā. Ar ceļa locītavu artrozes saslimšanu pasaulē slimo 630 miljonus cilvēku. Katru gadu pacientu skaits pakāpeniski pieaug. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot ceļa locītavu artrozes profilakses pasākumus. Darba gaitā tika analizēti dati, lai sniegtu atbildi uz pētījuma jautājumu - “Kādi ir ceļa locītavu artrozes profilaktiskie pasākumi?” Pētījumā tika izmantota kvalitatīvā metode, veikta respondent intervija, kā arī izvērtēts ekspertu viedoklis. Pētījuma veikšanas gaitā tika noskaidroti būtiskākie ceļa locītavu artrozes profilakses pasākumi.

The theme of Bachelors work is „Preventive measures of knee joint arthrosis”. Within were analyzed 36 sources of literature, of which 11 in Latvian, 7 in Russian, 16 in English and 1 in German. 630 million of people suffer of knee arthrosis in the world. The number of patients is gradually increasing every year. The aim of the work is find out the preventive measures of knee joint artrhrosis. Data was analyzes course of work to reply to the study question – „What are the preventive measures of knee join arthrosis?”. The method of research – questionnaire and quality research method as well the expert opinion as assessing. The research showed the main preventive measures of arthrosis.
Preventive Measures of Knee Joint Arthrosis
Keywords: Medicīna; profilakse; artroze; ceļa locītavas; prevention; arthrosis