Starptautiskā konference "Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII": Konferences referātu tēzes, Valmieras muzejs, 2022. gada 24.–25. novembris - Bikše, Ginta Ieva (Latvijas Universitāte, 2022)
Starptautisko konferenci “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi VIII” rīko Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūts un Valmieras muzejs, sadarbībā ar Vītauta Dižā Universitāti Kauņā, Lietuvas Vēstures institūtu un Tartu universitātes Vēstures un arheoloģijas institūtu. Konferencē jau astoto gadu piedalās jaunie pētnieki, kuru interešu loks aptver ar vēsturi saistītas tēmas visplašākajos kontekstos. Šogad lasījumiem pieteikti 35 referāti, kuri aplūko dažādus vēstures aspektus no aizvēstures līdz mūsdienām. Referātu autori pārstāv Latvijas Universitāti, Tartu Universitāti, Vītauta Dižā Universitāti, Daugavpils Universitāti, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Klaipēdas Universitāti, Viļņas Universitāti, Tallinas Universitāti. Tēžu krājums sagatavots LU Bāzes un snieguma finansējuma projekta “Letonika, diaspora un starpkultūru komunikācija” apakšprojekta “Latvijas teritorija kā dažādu kultūrtelpu, reliģiju, politisko, sociālo un ekonomisko interešu saskarsmes zona no aizvēstures līdz mūsdienām” (Nr.ZD2015/AZ85) ietvaros.
International Conference “Scholarly Readings of Young Historians VIII”: Abstracts
“The Scholarly Readings of Young Historians VIII” are organised by the Institute of Latvian History of the University of Latvia and Valmiera Museum, in co-operation with Vytautas Magnus University in Kaunas, the Lithuanian History Institute and the Institute of History and Archaeology of Tartu University. For the eight year young researchers, whose reports involve topics related to the history in the broadest possible contexts, are taking part in the conference. This year, 35 reports have been submitted, mainly focusing at various aspects of history from prehistory to the present day. The authors represent the University of Latvia, the University of Tartu, Vytautas Magnus University, the Daugavpils University, the Jāzeps Vītols Latvian Academy of Music, the Klaipėda University, the University of Vilnius, the Tallinn University. The collection of abstracts is prepared within the framework of the University of Latvia project “Letonika, Diaspora and Inter-cultural Communication”, subproject “The territory of Latvia as a contact zone between different cultural spaces, religious, political, social and economic interests from prehistory to the present day”, project No. ZD2015/AZ85.
Keywords: Arheoloģija; Viduslaiku vēsture; Jauno laiku vēsture; 20. gadsimta vēsture; zinātniskie lasījumi; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION