Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas savstarpējās attiecības - Novikova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs ir veltīts mūsdienas aktuālai tēmai „Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas savstarpējās attiecības”. Darbā pirmajā nodaļā ir aplūkotas teorētiskas pamatnostādnes, mēģinot atrast sadarbības veidošanās priekšnoteikumus un iemeslus, kas būtu piemērojami Latvijas – Ķīnas gadījumam. Otrajā nodaļā ir sniegts ieskats Latvijas un Ķīnas politiskajā sadarbībā – diplomātisko attiecību nodibināšana un oficiālās vizītes. Trešajā nodaļā aplūkota ekonomiskā sadarbība, ņemot vērā, ka liela nozīme Latvijas – Ķīnas ekonomiskajā sadarbībā ir Eiropas Savienībai. Ceturtā nodaļa dod ieskatu par sadarbību kultūras un izglītības jomā. Pēdēja nodaļā ir apkopoti secinājumi, kur pēc teorijā izvirzītajiem sadarbības veidošanas priekšnoteikumiem un to ietekmējošiem faktoriem tiek aplūkota Latvijas – Ķīnas sadarbība un perspektīvas.

The Master Paper is devoted to an up-to-date theme „Mutual Relationships between The Republic of Latvia and The People’s Republic of China”. The First Chapter includes the description of theoretical basis, where it is attempted to find out the preconditions and causes of a cooperation’s formation that would be appropriate in Latvia’s and China‘s case. In the Second chapter there is an overview of the political collaboration between Latvia and China – development of diplomatic affairs, official visits, etc. The situation of economical cooperation is described in the Third Chapter, where the important factor in Latvia’s and China’s economical relationships is the role of the European Union. The Fourth Chapter is about mutual collaboration in the cultural and science spheres. In the conclusion there is a summary of the main theses about the cooperation between Latvia and China and perspectives, that is made on the beforehand analysed theoretical basis of the cooperation’s preconditions and their causes.
Mutual Relationships between the Republic of Latvia and the People’s Republic of China
Keywords: Valodniecība