Ožas kods Aleksandra Iļičevska ceļojuma aprakstā “Saulrieta pilsēta”. - Davidova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs “Ožas kods Aleksandra Iļičevska ceļojuma aprakstā “Saulrieta pilsēta” ir veltīts ožas poētikas izpētei. Pirmajā daļā ir aprakstīts olfaktora kods no teoretiskā aspekta, tā funkcijas un nozīme travelogā, kā arī jautājumi par traveloga žanra specifiku. Otrajā daļā atklātas žanra īpatnības A.Iļičevska darbā “Saulrieta pilsēta”, klasificētas smaržas, kā arī atklātas to funkcijas.

The BA paper “Olfactory Code in the Travelogue by Alexander Ilichevsky “The City of Sunset” is devoted to the study of the poetics of smells in the work “The City of Sunset” by Alexander Ilichevsky. The first chapter examines the olfactory code from the scholarly point of view, its functions and the role in the genre of a travelogue, as well as the issue of the peculiarity of the genre. The second chapter reveals the peculiarities of the genre in the travelogue “The City of Sunset”. Moreover, the classification of the elements of the olfactory code and the functions of the elements in the studied work are discussed.
Olfactory Code in the Travelogue “The City of Sunset” by Alexander Ilichevsky.
Keywords: Valodniecība; ольфакторий; одорический код; запах; жанр путешествия; травелог