Dažadu infekciju attīstības risks, veicot tetovēšanu - Priede, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma: „Dažādu infekciju attīstības risks, veicot tetovēšanu”. Darba mērķis: noskaidrot mērķauditorijas informētību par dažādu infekcijas slimību attīstības risku, veicot tetovēšanu. Pētījuma jautājums: kāda ir mērķauditorijas informētība par dažādu infekcijas slimību attīstības risku, veicot tetovēšanu? Darbs sastāv no teorētiskās un pētnieciskās daļas, darba teorētiskajā daļā analizēta D. Oremas māszinību teorija, kā arī apskatīta informācija par tetovēšanas kultūru, drošības pasākumiem tetovēšanas laikā, tetovēšanas procesu un klientu izglītošanu, kā arī infekciju attīstības risku, veicot tetovēšanu. Pētījums tika veikts vienā no lielākajiem tetovēšanas saloniem Rīgā, kura laikā intervēti 10 klienti, kam veikta tetovēšanas procedūra. Izmantoti 24 literatūras avoti, 7 no tiem latviešu valodā, 17 angļu.

The theme of Bachelor’s work: „The risk of development some infections during the tattooing”, the aim of paper: to find out the target audience awareness of various infectious diseases development risk by tattooing. The question of research: what is the target audience awareness of various infectious diseases development risk by tattooing? The thesis has the theoretical and research sections. In the theoretical part is provided an analysis of the Dorothea Orem’s Nursing Theory, as well as information about the tattoo culture, the safety precautions during the tattooing, the process of tattooing and the client education. It also describes the risk of developing an infection during the tattooing. The research was performed in one of the largest tattoo salons in Riga, where 10 clients have been interviewed, who a tattooing procedure had performed. There are 24 literature sources used, 7 of them in Latvian language, 17 - in English.
The risk of development some infections during the tattooing
Keywords: Medicīna; tetovēšana; infekcijas; klients; izglītošana