Organizēta grupa - Gulbis, Juris (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma „Organizēta grupa” ir aktuāla, jo organizēta grupa kā viena no dalības formām ir īpaši bīstama, kas rada apdraudējumu sabiedrības drošībai. Organizētas grupas jēdziens ir ievietots Krimināllikuma 21. pantā. Organizēta grupa sastāv vismaz no trim personām, kura izveidota, lai izdarītu vienu vai vairākus noziegumus un organizētas grupas dalībnieki ir saskaņojuši savus pienākumus. Nepareizi pielietojot terminoloģiju, kas apraksta organizētas grupas jēdzienu un pazīmes, rada problēmas nodarījuma kvalifikācijā. Darba mērķis ir aplūkot organizētas grupas jēdzienu un pazīmes, aplūkot un analizēt krimināltiesību zinātnieku viedokļus, izpētīt tiesu praksi par organizētu grupu, kā arī aplūkot citus ārvalstu regulējumus.

Bachelor thesis "organized group" is relevant, because an organized group as one of the forms of participation is particularly dangerous, posing a threat to public safety. Organized group concept is placed in Article 21 of the Criminal Law. An organized group consists of at least three persons set up to commit one or more crimes and the members of organized group have agreed on their duties. Incorrectly used terminology, that describes organized group concept and characteristics, causes problems for offense qualification. The aim of the thesis is to look at an organized group concepts and characteristics, to view and analyse the views of criminal justice scholars, to explore the judicial practice of the organized groups, as well as see other foreign regulations.
Organized group
Keywords: Juridiskā zinātne; organizēta grupa; noziegums